Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Angažiran već neko vrijeme

Jurčić sve bliže ulasku u vladu Jadranke Kosor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ov zastupnik Ljubo Jurčić, koji je u dogovoru s premijerkom Jadrankom Kosor preuzeo rješavanje poslovnih problema u Podravki, ponudio je premijerki svoju pomoć i pri rješavanju problema u brodogradnji.

'Bojim se da u brodogradnji stvari potpuno izmiču kontroli. Dvije godine koliko se Vlada bavila privatizacijom, a ne i rješavanjem nagomilanih dubioza u brodograđevnim sustavima, dovelo nas je pred najgori scenarij - zatvaranje brodogradilišta. Bojim se da stvari idu u tom smjeru, ali ne mislim da je to strategija Vlade, nego posljedica odgađanja ili bježanja od tog problema', rekao je Jurčić za Jutarnji list.  

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Slika nije dostupna 'Nema smjene' Vlada: Apsolutno je netočna tvrdnja smjeni Jurčića

Iako još nije poznato na koji će se način Jurčić angažirati oko brodogradnje, njegove riječi potvrđuju nagađanja da je bivši SDP-ov gospodarski strateg sve bliži angažmanu u Vladi Jadranke Kosor. 'Ljubo je već neko vrijeme ozbiljno angažiran u Vladi', kazao je jučer jedan ministar. Osim kroz rad u Ekonomskom vijeću, tvrdi isti ministar, Jurčić je proteklih mjeseci često dolazio u Banske dvore i pomagao svojim savjetima. Upućeni navode da je i premijerkin savjetnik Željko Lovrinčević već više puta predlagao Jurčiću da se ozbiljnije uključi u rad Vlade, a u tome je, prema svemu sudeći, i uspio, piše Jutarnji.

Jednom nogom izvan SDP-a?

Izvori bliski Jurčiću tvrde da on zasad neće ulaziti u Vladu, ali spreman je pomoći premijerki savjetima i svojim angažmanom na pojedinim projektima, piše Jutarnji. A budući da je Jurčić već dugo 'jednom nogom izvan SDP-a', njegov dogovor s Kosor neće imati odraza na odnose u SDP-u. No, Jurčićev dolazak na vrh Podravke i najavljeni angažman oko brodogradnje mogli bi imati puno ozbiljnije reperkusije na odnose u Vladi i HDZ-u. Prije svega, to je jasan znak da je potpredsjednik Vlade Damir Polančec posve izgubio povjerenje premijerke i da ona priprema teren za njegovu smjenu. Jer, upravo su Podravka i brodogradnja područja kojima je Polančec vladao suvereno, ali ne i dobro, stoji u Jutarnjem.

Polančec nije znao da će Kosor dovesti Jurčića u Podravku?

Priča se i kako Polančec uopće nije znao da će premijerka dovesti Jurčića u Podravku, nego da je to bio prijedlog SDP-ova gradonačelnika Koprivnice, Zvonimira Mršića. Iako iz krugova potpredsjednika Vlade tvrde da je i on pozdravio to rješenje, Jurčićev dolazak u NO već predstavlja daljnje slabljenje Polančecova utjecaja, piše Jutarnji list.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene