Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Afera Rijeka se ne stišava. Na optužbe SDP-a da se politički diže kaznena prijava protiv gradonačelnika Obersnela, iz Ravnateljstva policije oštro poručuju, ne politizirajte naš rad!


Policija jučer nije htjela odgovarati na napade iz redova SDP-a no, danas su žestoko odgovorili. U priopćenju policije između ostaloga stoji da je istraga počela još 1997. godine na zahtjev Županijskoga državnoga odvjetništva, da prijava nije samovoljan proizvod Policijske uprave Primorsko-goranske nego je rezultat rada u koordinaciji s državnim odvjetništvom u Rijeci. Na kraju priopćenja ističu kako je nedopustiva politizacija rada policije kao i pokušaji da se pritiscima na njene čelnike utječe na njezin rad. A na optužbe na račun MUP-a i HDZ-a premijerka Jadranka Kosor istakla je da 'policija i državno odvjetništvo moraju raditi svoj posao ne smiju se bojati ničijih prijetnji i pritisaka jer borba protiv korupcije na prvom nam je mjestu'. No, ne slažu se svi s premijerkom, na prvom mjestu dakako, SDP-ovci.

Vezani članci Dino Goleš Nakon brisanja građana iz platforme za cijepljenje: "Vremena je sve manje, a greške sve češće" Tomislav Tomašević Burne reakcije zbog napada na volonterke koje su prikupljale potpise za Most: ''Ovaj grad mora biti siguran za sve''

>> Borovec: Politizacija rada policije je nedopustiva

Policijska kaznena prijava protiv gradonačelnika Obersnela i suradnika, izazvala je sukob na relaciji SDP- MUP. U MUP-u kažu da nisu pod ničijim pritiskom. 'Prije svega želim istaknuti da smo mi danas reagirali priopćenjenjem zato što se slučaj , odnosno kaznena prijava protiv čelnika Rijeke politizira, odnosno ne argumentirano i neutemeljeno se napada glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića', istaknuo je Krunoslav Borovec iz Ravnateljstva MUP-a. Slavko Linić i dalje tvrdi da je riječ o političkoj kuhinji i ne odustaje od optužbi protiv policije. 'Nema dvojbe da je to sve u režiji Jadranke Kosor. Gospodin Borovec u ime ministra govori i prijeti i zamislite, govori da je '96. godine učinjeno kazneno djelo, sramota za ministra i njegov kabinet', kaže Linić.

Riječki HDZ sasuo je paljbu po predsjedniku saborskog vijeća za borbu protiv korupcije i riječkom dogradonačelniku Željku Jovanoviću. 'Kao predsjednik Nacionalnog vijeća za borbu protiv korupcije sada je posve razvidno da on tu poziciju koristi isključivo u stranačke svrhe a pokazuje time i svoju nedosljednost', istaknuo je Hrvoje Burić, iz GO HDZ-a Rijeke. 'Niti u jednom trenutku kao predsjednik nacionalnog Vijeća nisam zastupao niti jednu stranku nego borbu protiv korupcije', odgovara na optužbe sam Jovanović.

Mišljenje Riječana je podijeljeno. Od Obersnela se očito ovih dana ne mogu očekivati daljnje reakcije. On će sljedeće poteze povlačiti u dogovoru s odvjetničkim timom. No, sutra se već u Rijeci održava pressica SDP-a a za očekivati je i reakcije drugih političkih stranaka. Sada je na Državnom odvjetništvu da odluči ide li se dalje u postupak i hoće li zbog sumnje u zlouporabu ovlasti slučaj riječke tržnice završiti na sudu.