Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U strahu za pacijente

POBUNA U PETROVOJ 'Riskiramo krivu dijagnozu ili krivo liječenje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici najveće hrvatske Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj predali su sanacijskom upravitelju peticiju u kojoj se žale na zastarjele aparate.

Liječnici Klinike za ženske bolesti i porode u Petrovoj pobunili su se jer rade sa zastarjelom opremom. Zbog toga ih je strah za sigurnost pacijenata. No, sanacijski upravitelj poručuje kako se problemi već rješavaju, te nema nikakve bojazni za pacijente.

Pročitajte i ovo Vili Beroš "Zar je sramota pohvaliti se?" Beroš odgovorio na optužbe HUBOL-a: "Njihov pogled na zdravstvo obojen samo tamnim tonovima" Otvoreno pismo HUBOL-a "Spavate li mirno" HUBOL bijesan na Beroša: "Vi kao da živite u Lalalandu, gdje je sve predivno, nažalost moramo vas protresti iz sna u kojem lete flamingosi"

'46 od 51. kolege je potpisalo peticiju da više ne žele raditi sa zastarjelom opremom u koju se nije ulagalo zadnjih 15 godina, a pogotovo zadnje 4 godine', rekao je Ante Ćorušić za Dnevnik Nove TV prije nekoliko dana.

Ministarstvo zdravlja obavilo nadzor u KBC-u Split: 'Imamo nultu toleranciju za korupciju i neetično ponašanje'

I predsjednik Hrvatske liječničke komore jedan je od potpisnika peticije.

'Riječ je o objektivnom prikazivanju stanja u operacijskim dvoranama u bolnici u kojoj radim, a potpisao sam jer smatram da smo odgovorni prema pacijentima da radimo u uvjetima koji su propisani Zakonom', kazao je predsjednik HLK, Trpimir Goluža.

Sanacijski upravitelj odmah se sastao s liječnicima, te poručuje kako rješenja za ovaj problem ima.

'Napravljene su sve moguće predradnje za odabir nabave, završeni su pregovori o kapitalnim investicijama, nabavka stolova za dvorane. Isto tako, unaprjeđenje radova u jedondnevn. kirurgiji. I u međuvremenu, prije tog sastanka i te peticije, kolege su dobili višekratnu opremu, materijale i jednokratne potrošne materijale za kirurgiju', rekao je Hrvoje Vrčić, sanacijski upravitelj KBC Zagreb. Poručuje kako nema straha za pacijente.

'Sigurnost pacijenata je zajamčena i mogu se uvijek javiti u Kliniku, jer tamo će biti sve najbolje napravljeno za njih', dodaje Vrčić.

INSPEKCIJA OPET U KBC SPLIT Ovog puta zbog šefa kirurgije

Udruga bolničkih liječnika pozdravlja peticiju, jer smatra kako je zdravlje pacijenata na prvom mjestu.

'Ukoliko se radi o zastarjelim uređajima, na taj način vi riskirate da postavite krivu dijagnozu ili da krivo liječite bolesnika što je u svakom slučaju nedopustivo', napominje Ada Barić iz HUBOL-a.

Dodaje kako ovo nije jedini ovakav slučaj.

'Stanje u Klinici za ženske bolesti i porode je samo vrh sante leda u hrvat. zdrav. sustavu. Takvih slučajeva ima više', dodaje Barić.

Zbog toga će napraviti analizu svih bolnica kako bi se utvrdilo njihovo stanje i u kojim uvjetima liječnici rade.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene