Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nebo je granica

Najjača desnica u Hrvata: Gorostasnom Ličaninu tek je 18 godina, a ruši i dvaput starije snagatore u svijetu

Aktualno Galerija Rino Mašić - 5 Rino Mašić - 5 Foto: DNEVNIK.hr Rino Mašić - 4 Rino Mašić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Rino Mašić - 3 Rino Mašić - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rino Mašić - 2 Galerija 1/4 >>
Tek mu je 18, a ponovno je pomeo konkurenciju! Rino Mašić iz Gospića ima najjaču desnicu u Hrvata. Ruši i dvaput starije snagatore u Europi i svijetu, a ovoga vikenda dokazao je da mu godinama nema ravnog ni u Hrvatskoj. Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Vitrina ovom 18-godišnjem gorostasu iz Like postaje premala. 

Medalja sa Svjetskog prvenstva 2021., zatim ona 2022. u Turskoj pa Rumunjska. I najfriškije, sad Sinj. Pomeo je konkurenciju. S Prvenstva Hrvatske u Sinju, kući u Gospić donio tri medalje. Trenira svaki dan po nekoliko sati. 

A obara ruke protivnicima od svoje trinaeste godine. Ili kako se ovdje kaže - jakari.

"Jakarit je znači da odmjeravate snage, praktički, jedno s drugim", rekao je Rino Mašić, prvak Hrvatske u obaranju ruke.

Ne koristi, kaže, "prljave trikove". "Tijekom borbe protivniku se fokusiram na ruku, što on radi i njegov govor tijela meni govori gdje ce on ići, koju tehniku će koristiti", priča Rino.

A tri su su osnovne tehnike: top rol, kuka i pres -  njegova najdraža. Sparing partner često mu bude otac. Obaranje ruku Mašićima je u krvi.

"Obitelj ima neku tradiciju u tom obaranju ruke, brat se bavio time, bio je uspješan, ja sam bio uz njega, i tako je i Rino zavolio taj sport", kaže Sebastijan Mašić, Rinov otac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije više samo mjerilo muškosti Obaranje ruku od barova doguralo do punog sporta

Pročitajte i ovo Paulina Cetina TELEMACH DONOSI Upoznajte Ameyshouse: Streamericu koja je hobi pretvorila u posao i od njega dobro zarađuje

 "Svi sa tatine strane su zapravo bili iznimno jaki u obaranju ruke, i oni su počeli, i to je obiteljska tradicija", rekao je Rino.

On ju je, kaže, nastavio. A kao glavni faktor, uz trening, za uspjeh ističe: "Najviše treba jaka glava".

Priznaje, voli sve jesti, ali dodaje - proteini su iznimno bitni. Na izazove obaranja po ulici i provokacije, kaže, ne nasjeda, ali snaga dobro dođe kad treba pilati i ponijeti drva. A raznorazni nadimci ga zabavljaju.

"Jedan od nadimaka, ovdje koji su mi dali je Preša, kao jer sve prešam, i što je ono još bilo? Hulk! Golden boy jer stalno osvajam prva mjesta", priča Rino.

Nada se medalji i u lipnju, na Europskom prvenstvu u Moldaviji. Jer s nizanjem uspjeha ne  namjerava stati. A tek mu je 18.

Na upit gdje je kraj, odgovara: Nebo je granica! 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene