Kradljivicu čempresa snimila je nadzorna kamera
Kradljivicu čempresa snimila je nadzorna kamera Foto: YouTube/Radio Mrežnica/Screenshot

Neobičnu krađu zabilježila je nadzorna kamera u Radićevoj ulici u Karlovcu koja je na djelu ''uhvatila'' vremešnu gospođu.


Protekle je nedjelje žena šetala kroz grad zameten snijegom i prolazeći ispred ulaza u prostore Udruge 'Jak kao Jakov' za oko joj je zapao mali ukrasni čempres u betonskoj žardinjeri. Iako je po snijegu otežano hodala, žena je bez ikakvih problema iščupala biljku i nastavila svojim putem prema centru. 

Vezani članci Ukradenim automobilom sletjeli u Dravu Četvorica ukrala automobil, bježala od policije pa sletjela autom u Dravu: Dvojica su maloljetnici, a za jednim je čak raspisana i potraga Damir Vanđelić, ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba Šef Fonda za obnovu Zagreba otkrio detalje prvog pokušaja prevare: "Tražio se novac za radove koji nisu bili izvedeni"

Snimku s nadzorne kamere ustupio je Radio Mrežnica.

Jakovova majka: "Strašne su mi reakcije nekih ljudi"

Majka pokojnog Jakova, dječaka koji je 2010. godine sa samo 12 godina preminuo od posljedica akutne limfoblastične leukemije i u čije ime je udruga osnovana, u razgovoru za DNEVNIK.hr kazala je kako ju je razljutila ova krađa, ali ju je još više zasmetalo nešto drugo.

"Nije stvar u čempresu, to je tako smješna stvar. Bio je i policajac, htio je napisati prijavu. Ali se radi o nekim drugim stvarima. Naljutili su me komentari kako je cijela država pokradena, svašta je učinjeno, a mi tu kao dramatiziramo i dižemo halabuku zbog jednog malog čempresa. Strašne su mi te reakcije. Pa treba od svega raditi buku ako nije u redu pa da se stvari poprave", frustirana je Ivančica Rubido.

Žalosno je, kaže, što ovo nije prva takva krađa ispred prostora udruge.

"Prvo je ukradena jedna tegla s čempresom pa druga pa smo onda kupili betonske tegle, ali eto iz jedne od njih žena je iščupala i taj čempres. Meni je ukraden novac iz novčanika dok sam bila tu u udruzi, lopova su našli. Ali to sve kod nas prolazi. Taj čempres vrijedi 80 kuna, nije uopće važan novac... Mene boli jer sve što je ovdje stavljeno stavljeno je u sjećanje na moje pokojno dijete i predstavlja sve što u udruzi s ljubavlju radimo", ističe Rubido i kaže kako bi joj bilo draže da ju mediji zovu zbog nadolazeće 10. godišnjice rada Udruge.

"Iza nas je more prikupljene i podijeljene pomoći. Djelujemo sami, bez pomoći sustava, nismo nikad financirani ni od jednog ministarstva. Prikupili smo i podijelili 2,8 milijuna kuna pomoći za oboljelu djecu i njihove obitelji. Za tu djecu nitko ne pita, a godinama se bore s bolešću, neki i umiru", govori Rubido.

Kako ju humanitarni rad u spomen na Jakova drži da ide dalje tako će, kaže, na mjesto ukradenog čempresa - posaditi novi.

"Naravno. Ne samo da ću zasaditi novi, nego ću na proljeće posaditi najljepše cvijeće koje nađem. Na biljkama ispred ulaza žive razni kukci, a moj Jakov ih je obožavao proučavati", rekla je Ivančica Rubido.