Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontra mržnje

Lezbijke tuže kastavskog župnika radi govora mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lezbijska grupa Kontra podnijeti će kaznenu prijavu protiv župnika Franja Jurčevića zbog poticaja na nasilje.

'Kastavski župnik Franjo Jurčević objavio je tekst putem bloga u kojem je podržao nasilje ekstremističkih skupina na beogradskim ulicama za vrijeme Parade Ponosa', stoji u obrazloženju kaznene prijave protiv župnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dan za povijest REFERENDUM O BRAKU: Zatvorena birališta, do 16 sati izašlo 26,75% birača Slika nije dostupna Uoči referenduma Marš 'GLASAM PROTIV': Pred Vladom razvukli zastavu duginih boja

'Zbog poticanja na nasilje i mržnju utemeljenu na seksualnoj orijentaciji opisanog kaznenim djelom rasne i druge diskriminacije podnijeti ćemo kaznenu prijavu protiv Franje Jurčevića', objašnjava koordinatorica Kontre Sanja Juras i dodaje kako je ovakav istup Jurčevića potpuno neprimjeren.

>> Hrvatski župnik: Tako treba postupati s nakazama homoseksualcima

'Pravo na slobodu okupljanja jedno je od osnovnih ljudskih prava. Nasilje na beogradskim ulicama govori o opasnosti širenja mržnje, negativnom utjecaju crkve i razornom djelovanju ekstremističkih skupina s kojima se država odbijala obračunati', zaključuje Juras koja je istaknula i kako je i članice Kontre koje su se nalazile u Beogradu morala štititi specijalna policija, a na beogradskim ulicama napravljena je milijunska šteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene