Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Lezbijska grupa Kontra podnijeti će kaznenu prijavu protiv župnika Franja Jurčevića zbog poticaja na nasilje.


'Kastavski župnik Franjo Jurčević objavio je tekst putem bloga u kojem je podržao nasilje ekstremističkih skupina na beogradskim ulicama za vrijeme Parade Ponosa', stoji u obrazloženju kaznene prijave protiv župnika.

Vezani članci Slika nije dostupna REFERENDUM O BRAKU: Zatvorena birališta, do 16 sati izašlo 26,75% birača Slika nije dostupna Marš 'GLASAM PROTIV': Pred Vladom razvukli zastavu duginih boja

'Zbog poticanja na nasilje i mržnju utemeljenu na seksualnoj orijentaciji opisanog kaznenim djelom rasne i druge diskriminacije podnijeti ćemo kaznenu prijavu protiv Franje Jurčevića', objašnjava koordinatorica Kontre Sanja Juras i dodaje kako je ovakav istup Jurčevića potpuno neprimjeren.

>> Hrvatski župnik: Tako treba postupati s nakazama homoseksualcima

'Pravo na slobodu okupljanja jedno je od osnovnih ljudskih prava. Nasilje na beogradskim ulicama govori o opasnosti širenja mržnje, negativnom utjecaju crkve i razornom djelovanju ekstremističkih skupina s kojima se država odbijala obračunati', zaključuje Juras koja je istaknula i kako je i članice Kontre koje su se nalazile u Beogradu morala štititi specijalna policija, a na beogradskim ulicama napravljena je milijunska šteta.