Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastupni posjet

Leko australskoj veleposlanici izrazio želju za bržim izručenjem Kapetana Dragana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek hrvatskog parlamenta novoj je australskoj veleposlanici izrazio želju da se što brže riješi pitanje izručenja Kapetana Dragana.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko primio je u nastupni posjet veleposlanicu Australije u Hrvatskoj Susan Cox, priopćeno je u utorak iz Sabora.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Slika nije dostupna Dan prije izručenja Pismo kapetana Dragana: 'Shvatio sam da imam posla sa zločincima i 'Besnom Vesnom''

U razgovoru dvoje dužnosnika istaknuta je važna uloga hrvatske iseljeničke zajednice u Australiji za razvoj bilateralnih odnosa te je izražena želja da se što brže riješi pitanje izručenja Dragana Vasiljkovića Hrvatskoj, priopćeno je.

>> Hrvatskoj odobren zahtjev za izručenje Kapetana Dragana!

Predsjednik Sabora je ocijenio da su odnosi Hrvatske i Australije već 20 godina u uzlaznoj putanji na više područja te je istaknuo razumijevanje i partnerstvo dviju država u multilateralnoj suradnji. Izrazio je očekivanje da će bilateralni odnosi, posebno trgovinska razmjena i gospodarska suradnja, u narednom razdoblju biti podignuti na još višu razinu.

Australska veleposlanica je najavila da će za Hrvatsku njezinim ulaskom u Europsku uniju vrijediti isti vizni režim kao i za sve države članice EU. Izrazila je zadovoljstvo vrlo visokom razinom akademske i kulturne razmjene između dviju država te je podržala intenziviranje gospodarske i trgovinske suradnje, a najavila je i osnivanje Azijsko-pacifičke gospodarske komore u Zagrebu, priopćeno je iz Sabora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene