Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan nije uspio uvjeriti australski sud da treba ostati u toj zemlji.


Australski ministar unutarnjih poslova Jason Clare donio je odluku da se Dragana Vasiljkovića može izručiti Hrvatskoj, dvije godine nakon što je Vrhovni sud Australije stvorio uvjete za njegovo izručenje Hrvatskoj, prenosi The Australian.

Vezani članci Kapetan Dragan na suđenju (Foto: Dnevnik.hr) Odbijen zahtjev za uvjetnim otpustom: Kapetan Dragan ostaje u zatvoru Slika nije dostupna Pismo kapetana Dragana: 'Shvatio sam da imam posla sa zločincima i 'Besnom Vesnom''

>> Kapetan Dragan moli australskog ministra da ga ne izruči Hrvatskoj

Izručenje Vasiljkovića, bivšeg zapovjednika srpskih paravojnih snaga u tzv. Krajini, kojega Hrvatska traži zbog ratnih zločina, odobreno je nakon što on 'nije uspio uvjeriti vladu Gilliard da bi mu trebalo dopustiti da ostane u Australiji'.

Hrvatsko pravosuđe želi ispitati Vasiljkovića u vezi s ratnim zločinima počinjenim na području Hrvatske. 'Ministar je odluku donio uzevši u obzir argumente Vasiljkovićeve obrane i Akta o izručenju', rekao je glasnogovornik australskog ministarstva unutarnjih poslova. 'Vasiljkoviću je otvorena mogućnost da traži reviziju odluke ministra', dodao je glasnogovornik.

Vasiljković se dakle može žaliti na tu odluku, tako da će se saga oko njegovog izručenja Hrvatskoj nastaviti ukoliko on tu mogućnost iskoristi.

Iz hrvatskog ministarstva pravosuđa potvrdili su da su u jučer o tome službeno obaviješteni. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook