Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lani objavljeno više od šest tisuća knjiga i brošura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošle je godine u Hrvatskoj objavljeno više od šest tisuća naslova knjiga i brošura od kojih je gotovo četvrtina s područja književnosti i jezika.

Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske priopćio je da je u 2005. objavljeno 6027 naslova knjiga i brošura, a najviše izdanih knjiga i brošura - 24,5 posto pripada skupini "Jezici,Književnost". 

Pročitajte i ovo Bajke izazvale pomutnju - 4 PRILAGODBA NOVIM VREMENIMA Ah, te cenzurirane, moderne bajke: "Stvaramo idiote, možda je to nekome i u cilju" Školski pribor - 4 Kreće škola Pogledajte što rade roditelji i djeca posljednji dan prije početka nove školske godine

Nešto manje - 23,8 posto objavljenih knjiga i brošura pripada skupini "Društvene znanosti", a slijedi ih skupina "Primijenjene znanosti. Medicina. Tehnologija" s 12,4 posto od ukupnoga broja objavljenih knjiga i brošura.

Većina knjiga i brošura objavljena je na hrvatskom jeziku - 92,6 posto, na drugom mjestu su knjige i brošure objavljene na engleskom jeziku (3,1 posto), dok su na trećem knjige i brošure na njemačkom jeziku (1,3 posto).

Prošle godine objavljeno je 2012 časopisa što je za gotovo četvrtinu manje, točnije za 24,8 posto, u odnosu na 2004.

U 2005. tiskane su i 282 novine, što je za šest posto manje nego 2004. I većina časopisa i novina objavljena je na hrvatskom jeziku - 2091 naslov ili 91,2 posto, a na stranim jezicima izdana su 203 naslova ili 8,8 posto.

Od stranih jezika najviše časopisa i novina tiskano je na engleskom - 128, na talijanskom 17, njemačkom 14, a bilo je i 12 višejezičnih časopisa i novina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene