Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči sjednice Vlade

Ministar Kuščević odgovorio na kritike: "Predsjednica nema pravo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar uprave i novi politički tajnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Lovro Kuščević izjavio je u četvrtak da predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nema pravo kada kritizira Vladu da reformi gotovo i nema.

"Predsjednica nema pravo kada tvrdi da reformi nema, reformi ima. Ova Vlada provodi reforme, te su reforme dobro prepoznate i rezultati su dobro vidljivi", rekao je Kuščević novinarima prije početka sjednice Vlade.

Pročitajte i ovo Kolinda na skupu podrške - 3 subota u zagrebu Grabar Kitarović otkrila vraća li se u hrvatsku politiku: "Ne želim da ispadne da sam lagala" Slika nije dostupna Dodjela nagrada gospodarstvenicima Predsjednica opet kritizirala Vladu: "Trebamo ubrzati reforme, najnekonkurentnija smo država"

Upitan kako to da Predsjednica ne prepoznaje reforme, Kuščević je odgovorio kako "Predsjednica uvijek želi više i svatko želi više, i mi želimo više i bolje, i upravo realizacijom nacionalnog programa reformi bit će još više i bolje".

Kuščević je dodao da na Vladi imaju četiri izborna zakona - izbor za predsjednika/predsjednicu, izbor za Hrvatski sabor, lokalne izbore i EU izbore.

"Razmišljamo o tome kako bi se sve to pojednostavilo, kako bi se napravilo transparentnijim, da možda sve te zakone ujedinimo u jedinstveni izborni zakon", kazao je ministar uprave.

"Tu se radi samo o tehnikalijama, ne radi se ni o kakvim bitnim promjenama tipa prekrajanje izbornih jedinica, uvođenje preferencijalnih glasova i slično", kaže Kuščević. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene