Obavijesti Video Pretražite Navigacija
do premijera je

Grabar-Kitarović: ''Nema nikakve potrebe da se uključujem u raspravu o Kuščeviću''

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je poručila da su institucije države stabilne te da ona, kao predsjednica Republike, u ovom trenutku nema nikakve potrebe uključivati se u raspravu o ministru uprave Lovri Kuščeviću.

"Stvar je do predsjednika Vlade i do njegove koalicije. To ne mogu uopće komentirati. Moja je je glavna dužnost stabilnost državne vlasti, odnosno državnih institucija. One su stabilne i u ovom trenutku nema nikakve potrebe da se uključujem u tu raspravu”, odgovorila je Grabar-Kitarović na marginama svečane akademije u povodu Dana Hrvatske obrtničke komore (HOK), upitana kako komentira ponašanje HNS-a, odnosno ucjenjuje li ta stranka premijera Plenkovića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KOMENTIRALA AFERE Predsjednica o ministru Kuščeviću: "Nitko ne može biti iznad zakona i iznad naroda"

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnenvik.hr) Pitanje ministra Kuščevića Plenković iz Bruxellesa poručio HNS-u: "Ako nešto organski ne podnosim, onda su to ultimatumi"

HNS traži od premijera da smijeni ministra Kuščevića jer smatra da je Kuščević "iz svega što se vidi u javnosti, najvjerojatnije koristio politički utjecaj radi osobne koristi", a vezano uz preprodaju i prenamjenu zemljišta dok je bio načelnik na Braču. (Hina)

Aktualno Plenković nakon maratonskog sastanka u Bruxellesu: "Nismo spavali gotovo 30 sati... Moramo biti odgovorni, riječ je o budućnosti Europe" Mislav Bago donosi detalje o izvanrednom summitu u Bruxellesu (Foto: Dnevnik.hr) Mislav Bago donosi detalje o izvanrednom summitu u Bruxellesu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Donald Tusk (Foto: AFP) Donald Tusk (Foto: AFP) Foto: Afp Čelnici država i vlada EU-a na radnom doručku (Foto: screenshot Twitter) Čelnici država i vlada EU-a na radnom doručku (Foto: screenshot Twitter) Foto: screenshot Twitter O novim čelnicima EU-a raspravljalo se i na radnom ručku (Foto: AFP) O novim čelnicima EU-a raspravljalo se i na radnom ručku (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Svijet Plenković nakon maratonskog sastanka u Bruxellesu: "Nismo spavali gotovo 30 sati... Moramo biti odgovorni, riječ je o budućnosti Europe" 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene