Foto: Dnevnik.hr
Foto: Dnevnik.hr

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević i gradonačelnik Splita Ivo Baldasar održali su danas u Splitu sastanak na kojem je glavna tema razgovora bila trenutna problematika žnjanskog platoa u Splitu.


"Kao ministarstvu nam je stalo da zaštitimo prostor. Tamo postoji 50 nelegalnih objekata. Grad Split će idućih 10 dana izraditi podlogu za izmjena Detaljnog plana uređenja. Na taj način će se znacajno valorozirati žnjanski plato. Žao mi je da je do ovoga došlo. Zakon je jasan. Ukoliko su u tijeku izmjene plana na prostoru, dok se ne donese plan nema rušenja", kaže Kuščević.

Ministar je kazao kako će Detaljni plan uređenja biti izrađen na praznoj podlozi kao da tamo ne postoje kafići i ostali sadržaji.

Na pitanje zašto se nije ranije reagiralo, kazalo je kako je pristupio rješavanju problema odmah po stupanju na ovu dužnost.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar kazao je kako je on odgovaran obzirom da je grad izdavao koncesijska odobrenja. Istaknuo je kako postojećim objektima nema novih koncesijskih odobrenja, a koja su izdavana za jednogodišnje korištenje od čega je grad ubirao novac.

Ministar je inače najavljivao rušenja bespravnih objekata po završetku turističke sezone. Ali sada je, čini se, korigirao svoje mišljenje.