Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisali sporazum

Kukuriku zajedno na EU izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović, Vesna Pusić, Boris Miletić i Silvano Hrelja potpisali su sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament.

Predsjednici stranaka Kukuriku koalicije Zoran Milanović (SDP), Vesna Pusić (HNS), Boris Miletić (IDS) i Silvano Hrelja (HSU) potpisali su danas sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament i predstavili kandidate sa svoje, kako tvrde, pobjedničke liste, koju nosi Neven Mimica.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica Odluka Ustavnog suda Ministar Malenica: "Milanović je kršio Ustav. On i njegovi jataci ne žele prihvatiti poraz" Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

'Nismo svi iste političke opcije, ali nas vežu temeljne vrijednosti: pravda, jednakost i sloboda u Hrvatskoj i u Europi', kazao je Milanović i dodao kako to mogu reći i govore i predstavnici konkurencijskih grupacija, a na građanima je, kaže, da ocijene i da dobro gledaju tko govori istinu i zaista se zalaže za te vrijednosti.

Josipović i Leko nadaju se 'europskim', a ne 'ideološkim' temama u kampanji

Vesna Pusić je naglasila da je za EU izbore neizmjerno važna izlaznost te opredijeljene građana za opciju koja nudi i želi uvesti ravnopravnost i jednakost u Hrvatsku i EU.

'Zato nije svejedno tko će nas predstavljati u EU parlamentu', kazala je Pusić. Silvano Hrelja je izrazio nadu da Hrvatska stranka umirovljenika biti prva umirovljenička parlamentarna stranka u Europi, a Boris Miletić je naglasio da su Istra i IDS-ova politička opcija dosad pokazale da se zalažu za europske vrijednosti i kako se mogu koristiti sredstava EU fondova.

Svi su izrazili zadovoljstvo što će zajedno nastupiti na izborima u svibnju i pozvali su građane da glasuju za njihovu listu koja će, kažu, biti pobjednička. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene