Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Krivac za zrak u Sisku nije samo INA'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević izjavio je danas da još nije vidio tužbu grada Sisak protiv Ine zbog štetnih imisija kojom taj grad od Ine traži i naknada štete u iznosu od 11 milijuna kuna.

Obmanjivanje je javnosti da je krivac samo INA, to je prelako
donošenje odluka i definiranje krivca, kazao je novinarima Dragičević u INA Naftaplinu nakon prezentacije studija plinofikacije za 19 gradova priobalja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U Sisku uskoro postrojenje 'Claus' Slika nije dostupna Grad Sisak tuži INA-u

Dragičević ističe da je vrlo lako ustanoviti tko što ispušta u Sisku, ali i da će svi morati reći što poduzimaju da se taj problem riješi. INA će lako obrazložiti što radi, kaže i podsjeća da će, u sklopu programa modernizacije Rafinerije, u kolovozu u pogon biti pušteno postrojenje za odsumporavanje tzv. Claus.

Pitanje je imaju li i drugi takve programe sanacije, jesu li i drugi pod takvim pritiskom, rekao je predsjednik Uprave Ine.

Grad Sisak jučer je sisačkom Općinskom sudu podnio tužbu protiv Ine d.d. Zagreb zbog štetnih imisija, te od Ine zatražio naknadu štete u iznosu od 11 milijuna kuna.

Dragičević ističe da INA puno više daje Sisku, kao i drugim
gradovima. Godišnje na desetke milijuna kuna izdvajamo za
humanitarne, socijalne, kulturne i druge aktivnosti, kaže predsjednik Uprave Ine.

Dragičević također tvrdi kako je zrak u Sisku sigurno čišći nego prije desetak godina kada je u punom pogonu bila i Željezara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene