Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla nova kritika

Beljak poručio: "Ova Vlada ima legitimitet zahvaljujući Pupovcu, a on odlazi plakati Vučiću"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručio je predsjedniku SDSS-a i saborskom zastupniku Miloradu Pupovcu da se ne može izvlačiti ni na kakve događaje koji su se događali vezano za proslavu Oluje jer je on član vladajuće koalicije i partner HDZ-a.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak rekao je da su premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković na svojim pozicijama zahvaljujući predsjedniku SDSS-a Miloradu Pupovcu

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića

"Ako Pupovcu nije dobro, neka ode u opoziciju", rekao je Beljak novinarima nakon što je, povodom 90. obljetnice smrti osnivača HSS-a Stjepana Radića, izaslanstvo HSS-a položilo vijenac i zapalilo svijeće na njegovu grobu na Mirogoju.

Beljak je rekao da je Pupovčeva domovina Hrvatska i da on zastupa interese hrvatskih Srba: "Trebao bi biti uz svoje koalicijske partnere na svim mjestima gdje su i oni. Inače ima opciju i da ne bude koalicijski partner."

Ponovio je da se, dok je u vladajućoj koaliciji, ne može izvlačiti na na kakve događaje vezane za proslavu Oluje.

"Ova vlada ima politički legitimitet zahvaljujući Pupovcu. Onda ide [srbijanskom predsjedniku Aleksandru] Vučiću plakati. To se tako ne radi", rekao je Beljak.

Što se tiče Vučićevih izjava, rekao je da to ne čudi od čovjeka koji je sudjelovao u agresiji na Hrvatsku.

"Zašto se tome netko čudi? Čudi odnos između naših i njihovih domoljuba koji jedni drugima nabacuju loptu, pa onda očito koristi imaju jedni i drugi", dodao je.

Ocijenio je da to nije put kojim bi trebali ići ni Hrvatska ni Srbija: "Moje je mišljenje da bi trebali prije svega svatko čistiti u svom dvorištu i ne gledati u tuđe te da je to put pomirenja i katarze kada jedni drugima budemo priznali svoje slabosti."

Pri tome je dodao da trebamo biti objektivni i bez odstupanja.

"Srbi i dalje misle da su jedino oni ispravni i da nema nikakvih upitnika u njihovoj prošlosti. Za sebe isto mislimo i mi. I dok se i dalje bude tako mislilo, i dalje ćemo imati ovakvu retoriku kakvu nažalost imamo", rekao je predsjednik HSS-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene