Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo ročište za dva tjedna

Beljak oštro o odgodi stečaja Uljanika: "Jeste li sumnjali u nešto drugo? Odluka će biti kad to bude odgovaralo HDZ-u"

Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr)
Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Krešo Beljak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Trgovački sud u Pazinu odgodio je ročište o stečaju Uljanika d.d. i novo zakazao za 17. svibnja. Tu odluku suda komentirao je predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Na pitanja novinara kako komentira posljednju odluku pazinskog Trgovačkog suda, predsjednik Hrvatske seljačke strane Krešo Beljak kazao je: "Jeste sumnjali u nešto drugo? Bit će vam taman pred izbore konačna odluka, ako to bude odgovaraloHDZ-u. Ako ne bude odgovaralo, onda neće biti odluke.

Pročitajte i ovo Ibrulj Ibrahim, radnik Uljanika Nova Skupština vjerovnika Radnici Uljanika su očajni, već dva mjeseca nisu primili plaću: ''Guraju nas u stečaj'' Brodogradilište 3. maj Nova faza 3. maj prihvatio plan mjera kriznog upravljanja: Vlada je postavila uvjet

Sve u ovoj državi usmjereno je na način koji odgovara HDZ-u. Zato imamo i ovako dugačku kampanju za europske izbore, neuobičajeno dugačku - jer to odgovara HDZ-u".

"Zato je stečaj Uljanika - ili će biti ili neće biti. To ovisi o tome kako će u tom trenutku odgovarati HDZ-u. Nažalost, pretvorili smo se u državu kojoj je jedini cilj da HDZ ostane što duže na vlasti", dodao je Beljak.

Podsjetimo, na ročištu u petak prihvaćen je prijedlog predsjednika Uprave Uljanika Emila Bulića da se pričeka odgovor odnosno konačna odluka potencijalnog kineskog partnera, koja bi trebala biti poznata za desetak dana.

Ročište je održano nakon posjeta izaslanstva China Shipbuilding Industry Corporationa Uljaniku i 3. maju i nakon što je ročište u sklopu prethodnog postupka radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka za Uljanik brodogradilište, zbog mogućeg kineskog angažmana u Uljaniku i 3. maju, odgođeno za 13. svibnja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene