Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počela berba

Potražnja iz inozemstva sve je veća: Proizvodnja koja strelovito raste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istri je počela berba grožđa za pjenušce, vina s mjehurićima čija proizvodnja posljednjih pet godina strelovito raste.

Cjelokupna proizvodnja pjenušca uglavnom se plasira na domaćem tržištu, ali potražnja izvana sve je veća.

Pročitajte i ovo Međunarodni festival pjenušca u Višnjanu - 4 Međunarodni festival Novogodišnja noć nezamisliva je bez njega, ali pije se i svaki dan: Zato u njega stavljaju i 24-karatno zlato Slika nije dostupna Zanimljivo turistima DOBRA VIJEST IZ HRVATSKE Kvalitetom smo na vrhu, a cijenom bez konkurencije

S obzirom na potražnju, obitelj Peršurić odlučila je svojih 17 tisuća trsova koji se protežu na 5 hektara zemlje namijeniti isključivo za proizvodnju pjenušca.

U četvrtak je krenula berba, a u idućih 40 dana dobit će prvo mlado vino koje će pretakati, stabilizirati, filtrirati i naposljetku nakon kupaže iduće godine njime napuniti boce za pjenušac.

Proces je dug, pa su tako od berbe do plasmana na tržište potrebne pune tri godine.

Cijelu priču pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene