Cjelokupna proizvodnja pjenušca uglavnom se plasira na domaćem tržištu, ali potražnja izvana sve je veća.
S obzirom na potražnju, obitelj Peršurić odlučila je svojih 17 tisuća trsova koji se protežu na 5 hektara zemlje namijeniti isključivo za proizvodnju pjenušca.
U četvrtak je krenula berba, a u idućih 40 dana dobit će prvo mlado vino koje će pretakati, stabilizirati, filtrirati i naposljetku nakon kupaže iduće godine njime napuniti boce za pjenušac.
Proces je dug, pa su tako od berbe do plasmana na tržište potrebne pune tri godine.
Cijelu priču pogledajte u priloženom videu.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
-
Liječnici poslali poruku
Namnožilo se mnogo opasnih zmija, mještani su zabrinuti: "Stvarno su velike. Radije bih naletio na vepra ili leoparda nego na nju"
-
Obrecnuo se i na oporbu
Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."
-
Pratite iz minute u minutu
"Hoće li nakon ove izjave i on biti proglašen žetonom? Kako je krenulo, uz Grbina će ostati samo njih dvojica"