Cjelokupna proizvodnja pjenušca uglavnom se plasira na domaćem tržištu, ali potražnja izvana sve je veća.
S obzirom na potražnju, obitelj Peršurić odlučila je svojih 17 tisuća trsova koji se protežu na 5 hektara zemlje namijeniti isključivo za proizvodnju pjenušca.
U četvrtak je krenula berba, a u idućih 40 dana dobit će prvo mlado vino koje će pretakati, stabilizirati, filtrirati i naposljetku nakon kupaže iduće godine njime napuniti boce za pjenušac.
Proces je dug, pa su tako od berbe do plasmana na tržište potrebne pune tri godine.
Cijelu priču pogledajte u priloženom videu.
Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.
Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
-
Za Dnevnik Nove TV
Bivša predsjednica Ustavnog suda: "Da sam na Šeparovićevu mjestu, odlučila bih se na ovaj korak"
-
Gnjusan čin
25-godišnjak ubio ljubavnika i zabetonirao ga u kadi: Prekrio je sve kavom, otkriveno zašto
-
je li se dogovorio s Milanovićem?
Grmoja u Dnevniku Nove TV otkrio: "Da sam znao da će se to dogoditi, ne bih to napravio"