Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uživaju u poslu

Krenuli su od nule, a sada proizvode vrhunske domaće sokove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obitelj Bobovečki iz Krapine pobjegla je od svojih poslova iz velikog grada i na komadu neobrađene zemlje krenula od nule. Pretvorili su je u voćnjak i zasadili bobičasto voće. Danas od njega proizvode potpuno prirodne sokove i ono najvažnije, oni uživaju u poslu.

Mala tvornica za velik i zdrav uspjeh. 'Uzgajamo ribizl, bazgu, mentu, jagodu, komorač i to sve prerađujemo u ekološke sokove i sirupe, s tim da za sve imamo eko certifikat', kaže vlasnik Željko Bobovečki.

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac - 1 Udar na budžet Cijene voća i povrća eksplodirale: Nekima je cijena u mjesec dana porasla i više od 50 posto Tržnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kupci na oprezu zbog pesticida Dnevnik Nove TV istražuje kakvo voće i povrće jedemo: "To se ne može ni očistiti. Opere se – pa što bude!"

Sokovi iz ove male krapinske tvornice već su našli put do kupaca. Sve je prirodno, radi se po domaćoj recepturi kako su to nekada radile naše bake. 'Držimo se stare tradicije i nadamo se da bude to sve više zaživilo opet kod nas jer tako je vani u Europi, a trebalo bi biti i kod nas', dodaje Željko Bobovečki.

>> Hrana bogata antioksidansima smanjuje rizik srčanog udara

Na sokove od crnog ribizla posebno su ponosni, s tim bobičastim voćem sve je krenulo. 'Imamo dosta povratnih informacija da 100-postotni crni ribizl pomaže ljudima, znači ne može se reći da liječi bolesti, ali pomaže jačanju organizma, jačanju imuniteta', pojašnjava Željkova supruga Marina. 'Naši ljudi postaju sve više ekološki osviješteni, s tim da ih mi informiramo', nadovezuje se Željko.

Neobrađena zemlja bila im je doslovno pred vratima. Nakon puno razmišljanja odlučili su probati. Danas, od te iste zemlje žive. 'Moji roditelji su imali zemlje, koja je bila relativno neiskorištena i suprug je odlučio da bismo mogli zasaditi bobičasto voće', priča Marina.

Rad i trud se isplatio. Vlastitim sredstvima i onima iz fondova postali su prepoznatljivi. Jedini u ovom dijelu Hrvatske imaju eko punionicu, a razmišljaju i o proširenju. Od kojeg voća će biti novi sokovi, za sada ne žele otkriti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene