Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlična solucija

Ovo je prva od njih 774 u Hrvatskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manjim režijama mogu se nadati stanari prve zgrade u Zagrebu koja je započela s energetskom obnovom uz subvenciju Fonda za zaštitu okoliša. Zgrada uzme kredit, a Fond joj vrati gotovo polovicu novca. Provjerili smo kako možete doći do kredita i subvencije, koliko će to opterećivati kućne proračune te kolike uštede možete očekivati.

Vlasnici stanova koji žele energetsku obnovu zgrade prvo se trebaju dogovoriti, a zatim javiti svom upravitelju zgrade. Preko njega će ishoditi kredit i prijaviti se za novac koji daje Fond za zaštitu okoliša. 'Direktno ide preko upravitelja koji su jamci jer zgrada nije ni pravna ni fizička osoba. Na taj način se odobravaju sredstva putem banke i to sve ide prema fondu i sad mi napravimo posao pa onda čekamo novce od fonda', kaže upraviteljica Vlatka Bertol.

Pročitajte i ovo Ilustracija - Beč - 2 Društvena održivost Duh Crvenog Beča: Socijalno stanovanje nije samo za siromašne Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke

Evo kakve su kuće i u Hrvatskoj sve traženije!

Za subvenciju su se dosad javile 774 zgrade, a akcija se nastavlja i sljedeće godine. 'Preko 100 milijuna kuna će bit odvojeno za višestambene zgrade. Svi koji su se lani prijavili za izradu dokumentacije očekujemo u sljedećoj godini već od siječnja da se prijave za samu obnovu', kaže Sven Muller, direktor Fonda za zaštitu okoliša.

Obnova zgrade iz priloga stoji 624 tisuće kuna. 242 tisuće daje fond. Ostalo je kredit na 12 godina uz kamatu od 6,2 posto. Otplaćivat će ga povećanjem cijene pričuve.

No veća pričuva neće dugo mučiti kućne proračune jer će već do kraja zimske sezone početi dobivati višestruko manje račune za grijanje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene