Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kralj Saudijske Arabije krstari Jadranskim morem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Brijune je jučer doplovio Abdullah Bin Abdul Aziz, kralj Saudijske Arabije i jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Kralj Abdulah, članovi njegove obitelji i pratnja doplovili su s čak tri broda: »Golden Odyssey«, duljine 74 metra, »Golden Shadow«, koji je dug 59 metara, te »Golden Osprey«, duljine 28 metara.

Saudijski kralj na Brijunima se zadržao jedan dan te je danas nastavio plovidbu prema Dalmaciji. 

Pročitajte i ovo Karlo III. Operirao prostatu Poznato stanje Karla III. nakon operacije: Camilla napustila bolnicu sa smješkom Slika nije dostupna Vozi, miško! VIDEO Je li on normalan?!

Nafta je glavni izvor bogatstva Saudijske Arabije, a bogatstvo 84-godišnjeg kralja Abdullaha i njegove obitelji procijenjeno je na više od 30 milijardi dolara, što je više od 45 posto ukupnog BDP-a zemlje. Inače, Abdullah je veći dio života proveo živeći u pustinji s beduinskim plemenima, a 2005., nakon smrti svoga brata Fahda, preuzeo je vlast kao šesti kralj Kraljevstva Saudijske Arabije.

Abdullah, rođen u Rijadu 1924. godine, ujedno je premijer te zapovjednik nacionalne garde. Inače, izrazito voli boraviti u pustinji te je uzgajivač čistokrvnih arapskih konja, a velika strast mu je i čitanje, čemu pridaje veliku važnost. Utemeljio je dvije knjižnice - knjižnicu Kralja Abdulaziza u Rijadu te još jednu u gradu Casablanca u Maroku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene