Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Svetoj Nedelji ključeve automobila "Citroen C5" dvadesetorici stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida.


Od uručenih automobila na njih 7 izvršene su prilagodbe za osobe s invaliditetom, prema vrsti invaliditeta i zahtjevima hrvatskih ratnih vojnih invalida kojima su uručeni, ističe se u priopćenju Ministarstva.

Vezani članci Zaleđena cesta Brza reakcija spriječila sudar na zaleđenoj cesti, gledali su se u oči dok su pokušavali izbjeći nesreću Slika nije dostupna Ministar Matić uručio ključeve vozila najtežim vojnim invalidima

Obraćajući se nazočnima potpredsjednica Kosor rekla je kako je s ovom dodjelom u 2006. uručeno 126 automobila za stopostotne HRVI I. skupine, a tijekom čitave godine predviđena je isporuka ukupno 141 automobila, ukupne vrijednosti preko 13 milijuna kuna.

Potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je Ministarstvo tijekom 2004. godine dodijelilo 44 automobila za stopostotne HRVI I. skupine, a 2005. godine 148 automobila.

Istaknuvši kako je briga za stopostotne HRVI I. skupine prioritetna, potpredsjednica Kosor podsjetila je kako je u mandatu ove Vlade riješen status njegovatelja za stopostotne HRVI I. skupine, nedavno je započela provedba programa liječenja stopostotnih HRVI I. skupine u hiperbaričnoj komori u Splitu, a uskoro će biti dovršeno i stambeno zbrinjavanje svih dosadašnjih stopostotnih HRVI I. skupine, stoji na kraju priopćenja.