Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višegodišnja tradicija

Kosor u Gornjoj Bistri: Ovakvi posjeti me ohrabre i osnaže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U povodu uskrsnih blagdana, predsjednica Vlade Jadranka Kosor posjetila je Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri, gdje se tradicionalno družila sa štićenicima i darivala ih.

Kosor je izjavila da bolnicu u Gornjoj Bistri posjećuje već desetak godina, uvijek na dan nakon Uskrsa i Božića, te uz želju da će njezin posjet potaknuti ljude da pomognu bolesnoj djeci, posebno roditelje koji ne posjećuju svoju djecu u toj bolnici. 'Danas je dan kada se posjećuju prijatelji, kada se darivaju prijatelji, a mi smo to i učinili, sa željom da ovaj posjet potakne prije svega roditelje, od kojih mnogi nažalost ne dolaze svojoj djeci, ali i druge ljude koji mogu pomoći', kazala je premijerka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakit vrijedan 60.000 kn Sramota: Djelatnici štićenicima doma za starije davali tablete za spavanje pa ih pljačkali Slika nije dostupna evakuacija doma Štićenici splitskog Doma za starije i nemoćne pristižu u Makarsku

Naglasila je da štićenici bolnice uvijek trebaju 'puno svega, ali najviše ljubavi, razumijevanja i poštovanja'. Kosor je istaknula kako joj posjet štićenicima te liječnicima i osoblju bolnice u Gornjoj Bistri puno znači, jer ju 'uvijek na neki način osnaži i ohrabri' i u njezinu poslu i u osobnom životu. 'Ne mislim da nešto posebno činim, da ne bi bilo zabune, imam samo veze čvrstog prijateljstva, ali najvažnija je poruka da oni koji mogu dođu i pomognu', poručila je.

Ravnatelj bolnice Ivan Željko Weiss izjavio je da posjet predsjednice vlade puno znači i štićenicima i liječnicima, koji, rekao je, na posjet gledaju kao na nagradu i poruku da i najviši državnici misle o njima. 'Time nam daju moralnu snagu da ono što radimo ima smisla', istaknuo je. Pohvalio je i suradnju s talijanskim volonterima, kojih je u 11 godina koliko pomažu u bolnici prošlo više od 4500. U bolnici je danas 110 štićenika, koji su od premijerke na dar dobili igračke i školske torbe. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene