Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka optimistična

Kosor optimistična: Nismo opterećeni datumom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada i vladajuća koalicija, poručuje premijerka Kosor, nisu raspravljali o datumu izbora. To bi, kaže, bilo neozbiljno prije završetka pregovora.

Za koji dan, istaknula je premijerka Jadranka Kosor, završit ćemo posao u poglavlju 23, a potom slijedi i poglavlje 8 - vezano za brodogradnju. I dalje vjeruje u završetak pregovora u lipnju.

Pročitajte i ovo Pregovori - 3 Politička trgovina Svi pokušavaju do 76 ruku: "Taj jedan mandat što su dobili od nas je najviše što smo im mogli dati" Željko Lacković Potvrdio je Nezavisni Željko Lacković: Bit će dio pregovaračkog tima DP-a, ali jedno ne želi otkriti

'Ne razgovaramo i nismo opterećeni datumom vjerujemo da možemo pregovore završiti do kraja lipnja', istaknula je Kosor. 'Polako ali sigurno brojimo zadnje metre, a nadam se da ću uskoro moći reći i zadnje centimetre', dodala je premijerka.

Dva su datuma u lipnju koji mogu postati povijesni za Hrvatsku. 21. lipnja, kada je zadnja međuvladina konferencija i 23. lipnja, kada se sastaje europsko vijeće koje može donijeti zaključak. Ostvare li se europski snovi treba referendum ali i izbore.

Vladina je zadnja poruka referendum pa izbori. Kao datum izbora već se spominje kraj studenog. 'Nikada do sada nismo razgovarali u vladajućoj koaliciji niti u HDZ-u o datumu izbora, predani smo završetku pregovora', ističe Kosor. Premijerka pojašnjava od potpisivanja pristupnog ugovora do referenduma treba proći 30 dana. Pusić uvjerava - ne treba očekivati pristupni ugovor prije polovice studenog.

Premijerka je komentirala i prvostupanjsku odluku austrijskog suda o izručenju bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera Hrvatskoj. 'Ja o tome, dakako, ne mogu ništa reći ja sam čelnica izvršne vlasti sve o čemu pitate je u rukama pravosuđa, a kao što znate hrvatsko pravosuđe je potpuno neovisno', rekla je Kosor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene