Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka Vladi

Radnici 3. maja: Vrijeme je da i mi postanemo krpelj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da Vlada razmatra zahtjeve iz riječkog brodogradilišta '3. maj' za državna jamstva te najavila kako bi Vlada odluku mogla donijeti idući tjedan.

'Razmatramo tu mogućnost i na sljedećoj sjednici Vlade, sljedeći tjedan očekujem da bi mogli donijeti konačnu odluku', kazala je Kosor na današnjoj sjednici Vlade osvrćući se na zahtjeve iz tog brodogradilišta za državnim jamstvima. U krugu Brodogradilišta '3. maj' danas je održan prosvjed radnika brodogradilišta u organizaciji dvaju sindikata s kojeg je upozoreno na neodrživost sadašnjeg stanja u '3. maju'. Glavni sindikalni povjerenik podružnice Sindikata metalaca Hrvatske Juraj Šoljić na tom je prosvjedu, uz ostalo, od Vlade zatražio jamstvo za kredit za gradnju tankera za domaće naručitelje te što hitnije imenovanje članova Uprave koja će zamijeniti sadašnje vršitelje dužnosti.

Pročitajte i ovo Glasačka kutija Nova odluka Vlade Ova četiri mjesta u lipnju idu na prijevremene izbore Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

Također je u ime sindikata zatražio isplatu plaća za siječanj te vraćanje na posao radnika na čekanju. Premijerka Kosor podsjetila je i kako traje drugi krug za privatizaciju brodogradilišta i pozvala sve koji imaju interesa da se upoznaju s uvjetima natječaja. Uz želju, kaže Kosor, 'svih nas da natječaj apsolutno uspije'.

'Nećemo tražiti samo ove zahtjeve što sam ih malo prije pročitao, nego ćemo tražiti ostavke odgovornih u Vladi! Dosta nam je čekanja! Ne želimo ostati doma! Želimo raditi i dobiti plaču za svoj rad!', rekao je Šoljić. 'Nadam da 3. maj neće morati dočekati da i s drugim ministrima počnu nekakvi krivični postupci', istaknuo je radnik Krešimir Jerić.

'Došlo je vrijeme da svi mi skupa budemo nekome krpelj, da nekome otvorimo oči damu pokažemo da nismo ovdje samo zato da budemo ovdje', zaključio je Željko Maričić, predsjednik sindikata 3. maja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene