Počele su isplate plaća radnicima riječkog 3. maja!

Galerija


Nakon što je u utorak na račun škvera uplaćen iznos od oko 43 milijuna kuna, najprije su isplaćene plaće za prosinac, a potom su krenule i siječanjske plaće.

Vezani članci Andrej Plenković na sjednici Vlade Što s isteklim osobnim iskaznicama i vozačkim dozvolama? Vlada usvojila paket mjera za pomoć gospodarstvu Proizvodnja, Andrej Plenković Glas poduzetnika o novim mjerama: "Vrlo su blizu našim zahtjevima, mnogima bi mogle omogućiti da opstanu"

Tijekom pet dana ovom bi dinamikom svim radnicima trebale biti isplaćene sve zaostale plaće, dok bi plaću za kolovoz trebali dobiti 15. rujna. Radnici koji su među prvima dobili plaće nisu krili oduševljenje.

"Mi smo svi zadovoljni s tom odlukom Vlade i samo s nastavkom proizvodnje, da mi nastavimo radit, ništa drugo, da završimo ove brodove i da taj vratimo novac", rekao je radnik Amir Jakupović.

"Vratit kredite, znači banci ono što ide i prijateljima kojima dugujemo, to ćemo vratit", rekao je Darko, radnik brodogradilišta.

Sada se postavlja pitanje kada će početi proizvodnja. ''Trenutno se u brodogradilištu radi na sitnijim poslovima za naručitelje te na održavanju takozvanog hladnog pogona. Strojevi ovdje nisu radili više od godinu dana i sve to treba provjeriti i pripremiti za rad te dobiti sve potrebne certifikate kako ne bi došlo do nekih ozlijeda na radu'', izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić

Oko 700-tinjak radnika, koliko ih je ostalo, u brodogradilište bi se trebalo vratiti već idućeg tjedna. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr