Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazi iz Vlade

Kosor smjenjuje Božidara Kalmetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jadranka Kosor najavila je smjenu ministra mora, prometa i infrastrukture, Božidara Kalmete. A on, komentirajući novu željezničku nesreću, kaže kako mu 'nije lako'.

Kako je rekla premijerka gostujući na radiju, Vlada će u vezi s ministrom mora, prometa i infrastrukture postupiti onako kako se demokratski postupa u Europi. Konačna odluka o mogućoj smjeni ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete bit će donijeta vjerojatno danas ili sutra, rekla je premijerka, ustvrdivši da pitanja odgovornosti treba uskladiti s praksom u cijelom svijetu. Nažalost, u resoru bilo kojeg ministra kad se zaredaju (nesreće) na ovaj način da je onda normalno govoriti o onome što spada u ono što se zove odgovornost, rekla je Kosor, dodavši da ne misli da ministar Kalmeta ima krivnje. Sigurno da ministar nije mogao utjecati na nasukavanje Marka Pola, ali to su poslovi koji spadaju u djelokrug ministra, rekla je Kosor. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo" Zapaljena kuća u Sisku policija traži počinitelja Ostali su bez svega i trebaju vašu pomoć! Zapalili su im kuću dok je u njoj bilo jedanaestero djece: "Ne znamo gdje ćemo spavati"

'Sustav nije kriv'

O novoj nesreći u sustavu HŽ-a danas je govorio i sam Kalmeta. 'Sustav nije kriv', rekao je Božidar Kalmeta na pitanje razmišlja li o ostavci s obzirom na već treću veliku nesreću u godinu dana u HŽ-u. Nakon tri teške nesreće u Hrvatskim željeznicama, nasukavanja Marka Pola, brojnih afera, ministar Kalmeta kaže da razmišlja o svemu.

>> U udaru vlaka u odbojnik 60 ozlijeđenih: 'Spreman sam dati ostavku'

>> 'Ne znamo uzrok nesreće ni u Rudinama ni u Rijeci'

'Hvala Bogu, nema smrtno stradalih. Na žalost ima ozlijeđenih. Svi su pretrpjeli šok. Dogodilo se jedno ružno jutro i sa svima njima suosjećam. Činjenica je da je vlak deset puta kočio prije Zagreba. Kada je trebao zakočiti zadnji put očito više nije mogao i udario je u branik. Drugo, ta je lokomotiva prije deset dana bila pregledana, a pregledana je i jučer', rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture. Za sve nesreće koje su se događale u njegovom resoru, kaže Kalmeta, 'su činjenice'.  

Čuo se s premijerkom

'Gledajte, meni nije lako, jer samo u ovoj godini u mom resoru imali smo tri željezničke nesreće. Čak i to da je brod udario u otok, tako da ja razmišljam o svemu i razmišljat ću. S premijerkom sam se čuo odmah kad smo dobili informaciju o nesreći. Vjerojatno ćemo se vidjeti i razgovarati o tome', rekao je Kalmeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene