Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Popovac o nesrećama

'Ne znamo uzrok nesreće ni u Rudinama ni u Rijeci'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Uprave HŽ-Holdinga Zoran Popovac izjavio je danas kako povjerenstvo HŽ-a još istražuju uzroke nesreće i iskliznuća teretnog vlaka prije desetak dana u Rijeci, te da posebno povjerenstvo HŽ-a još nije završilo istragu nesreće u Rudinama u kojoj je u srpnju šest osoba poginulo, a oko 50 ozlijeđeno.

'Što se tiče Rudina, moram kazati vrlo otvoreno i odgovorno da još uvijek nismo završili istragu Povjerenstva HŽ-a. Činjenica o šest poginulih i 50 ozlijeđenih traži od svih ljudi u povjerenstvu izuzetnu stručnost, temeljitost i odgovornost', kazao je Popovac odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije za novinare na kojoj je HŽ-Infrastruktura predstavila svoj internetski portal javne nabave. Popovac je najavio da će čim povjerenstvo bude imalo rezultate istrage nesreće u Rudinama te rezultate i objaviti.

Pročitajte i ovo Turistički vlakić, ilustracija Policija objavila detalje Fantomski turistički vlakić: Nije vozio nijedan dan, a poduzetnik uzeo više od 32.000 eura Vlak Nema ozlijeđenih Vlak iskočio iz tračnica: Obustavljen promet, putnici se prevoze autobusima

U teškoj željezničkoj nesreći koja se dogodila 24. srpnja u Rudinama, u blizini Kaštela, nagibni vlak koji je vozio od Zagreba prema Splitu iskliznuo je iz tračnica. U nesreći je poginulo šest osoba, 55 ih je teže i lakše ozlijeđeno, a učinjena je i velika šteta. Na pitanje novinara o istrazi nesreće, odnosno iskliznuća teretnog vlaka u Rijeci, Popovac je kazao kako policija radi svoj, a povjerenstvo HŽ-a svoj posao.

>> Obiteljima stradalih iz 'vlaka smrti' 4,44 milijuna kuna?

'Ne možemo se u ovom trenutku miješati u istrage. Očekujemo da će stručne ekipe HŽ-a dati sve odgovore na pitanja koja imamo, kao i policijska istraga, koju ne možemo komentirati', rekao je. Prije desetak dana, 21. studenoga, kompozicija teretnoga vlaka sa 16 vagona iskočila je iz tračnica u kolodvoru Sušak-Pećine. Vlak je vozio na pruzi Zagreb-Rijeka. U nesreći su lakše ozlijeđeni pomoćnik strojovođe i dvoje prolaznika koji su se zatekli uz pješački prijelaz preko željezničke pruge u trenutku nesreće, a pričinjena je velika materijalna šteta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene