Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažna dojava

"Halo vatrogasci, gori kuća!" Posvađao se s očuhom zbog cure pa se odlučio osvetiti, to bi ga moglo koštati zatvora

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Osam mjeseci zatvora prijeti 47-godišnjaku iz Kunovec Brega jer je sredinom ožujka ove godine zvao vatrogasce te tvrdio da gori kuća.

Muškarac (47) iz Koprivnice priznao je policiji da je pod utjecajem alkohola s mobitela nazvao Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnica te dojavio lažan požar, a predstavio se imenom svog očuha, a to je učinio iz osvete.

Prijeti mu osam mjeseci zatvora, kako se navodi u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici.

"To sam napravio samo zato da mu se osvetim jer sam se s njim posvađao oko cure. Isto tako, ranije te iste večeri s istog broja mobitela u alkoholiziranom stanju nazvao sam čak i policiju i požalio se kako mu je žena otišla s poznanikom iz Botinovca", rekao je osumnjičenik.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici ističe kako je muškarac nazvao vatrogasce sa svjesnom neistinitom dojavom da je u Botinovcu došlo do požara na kući u vlasništvu jedne osobe, piše Podravski list.

Vatrogasci su naveli  kako je na intervenciju izašlo pet vatrogasaca iz JVP-a Koprivnica s dva navalna vozila, pet članova DVD-a Koprivnički Ivanec s navalnim i kombi-vozilom te da je trošak takve intervencije iznosio 3210 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poznat je i iznos Detalji USKOK-ove akcije: Medicinska sestra omogućila više tisuća lažnih potvrda, okoristili se i neki poznati antivakseri?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Optužni prijedlog Zabranio ulaz "pederima", pa sad ima posla s policijom: "Proveli smo kriminalističko istraživanje..."

"Imajući u vidu stupanj krivnje okrivljenika, okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, nastale štetne posljedice, kao i dosadašnju osuđivanost okrivljenika, smatram da je predložena sankcija razmjerna propisanoj svrsi kažnjavanja", rekli su tužitelji tražeći osam mjeseci bezuvjetnog zatvora.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene