Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stoji im u ladici

Udruge reagirale na PROPUST Ustavnog suda: Zaboravili su na naš prijedlog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kontra i Iskorak prijedlog su uputili još u siječnju 2012. godine, ali Ustavni sud se nikada nije očitovao.

Ustavni sud je nakon upozorenja udruga Kontra, Iskorak i Rišpet promijenio svoje priopćenje o referendumu kojeg su objavili u četvrtak. Novo priopćenje objavili su u petak na svojim internetskim stranicima.

Pročitajte i ovo Odluka Ustavnog suda - 4 Žestoke prozivke Izbori su pred vratima, oporba se digla na noge i sve zanima najvažnija stvar: "Pa nije ovo Bjelorusija", "Da se to dogodi imali bi velike prosvjede" Presica Možemo! 12.04.2024. - 9 PARLAMENTARNI IZBORI Još jedna kontra Milanoviću: "Ustavni sud ne treba eutanizirati"

>> 'Dopune Ustava ne smiju utjecati na razvitak zakonskih okvira istospolne zajednice'

Udruge su reagirale na dio priopćenja u kojem stoji kako Ustavni sud nikada nije zaprimio nijedan zahtjev za ocjenu ustavnosti Obiteljskog zakona, koji definira brak kao zajednicu. No, Kontra i Iskorak podsjetile su Ustavni sud da su te udruge u siječnju 2012. godine Ustavnom sudu podnijele prijedlog za ocjenu ustavnosti Obiteljskog zakona i to upravo članka 5. koji definira brak kao zakonom uređenu zajednicu muškarca i žene.

'Ne samo da se Ustavni sud do sada nije očitovao po tom pitanju, već sada uoči raspisivanja referenduma na tu temu, navodi neistinito da takav zahtjev nikada nije predan, istaknule su udruge u svom priopćenju.

Ustavni sud je nakon upozorenja objavio novo priopćenje u kojem navode da su zaprimili jedan prijedlog za ocjenu ustavnosti Obiteljskog zakona, a udrugama su uputili ispriku zbog ovog propusta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene