U Luci Rijeka prijevozno sredstvo srpskih registarskih oznaka imalo je carinsku deklaraciju za prijevoz obuće, no unutra se skrivalo nešto posve drugo...


Više od 51 tisuću šteka cigareta zaplijenili su carinski službenici u Luci Rijeka u četvrtak.

Kontejnerski terminal Brajdica bio je pod redovitim nadzorom i provjerom robe koja se provodi kroz carinsko područje EU, a time i Hrvatske, kada su carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima i nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom otkrili pokušaj krijumčarenja više od 51 tisuću šteka (više od milijun komada) različitih marki cigareta.

Vezani članci Ilustracija Nemilosrdna birokracija na djelu: Majka i sin, osobe s invaliditetom, žive u kući s crvenom naljepnicom, statičare su čekali - 10 mjeseci. Danas se oglasio i Grad Zagreb Zaplijenjene cigarete Velik ulov granične policije: Uhvatili švercera koji je prevozio robu vrijednu gotovo 2 milijuna kuna

Procijenjena vrijednost zapljenjene predmetne robe na tržištu Republike Hrvatske je oko 11.879.000,00 kuna, izvijestilo je Ministarstvo financija.

Dvojica policajaca švercali cigarete iz BiH

Inače, prijevozno sredstvo srpskih registarskih oznaka imalo je carinsku deklaraciju za prijevoz obuće, a nakon pregleda u kontejneru je otkrivena nedeklarirana roba.

O zaplijeni su na konferenciji za medije u Luci Rijeka govorili pomoćnik ministra financija i ravnatelj Carinske uprave Zlatko Grabar sa suradnicima te načelnik Sektora krim policije u Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj Željko Krunješ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook