Državna tajnica Maja Pletikosa i ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić održale su konferenciju za medije vezano uz nalaz Komore socijalnih radnika koje je zaprimilo Ministarstvo.


Danas je Komora socijalnih radnika objavila rezultate stručnog nadzora u Novoj Gradiški izvjestivši javnost da ''nisu utvrđene pogreške ili propusti u radu ovlaštene socijalne radnice''.

Vezani članci Marija Jugović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška Izvidi u novogradiškom Centru za socijalnu skrb još traju: Uključeni su djelatnici koji su radili na predmetu PR LEAP Summit u Zagrebu okuplja renomirane predavače iz svijeta multinacionalnih kompanija, poduzetništva i tehnologije

U 16 sati su se, po tom pitanju, obratile javnosti državna tajnica i ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku.

Dokumenti će se dostaviti Županijskom državnom odvjetništvu koje će odrediti postoje li elementi kaznenog djela.

''Nalaz moramo proučiti, nakon čega ćemo ga zajedno sa stručnim nalaze Hrvatske psihološke komore i ranije dostavljenim našim upravnim nadzorom od strane našeg Ministarstva, dostaviti Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu koje će procijeniti ima li elemenata kaznenog djela'', istaknula je državna tajnica, Maja Pletikosa.

Marija Barilić rekla je da različite nalaze ne mogu komentirati. ''Mi smo se vrlo jasno očitovali od samoga početka što se tiče nalaza upravnog nadzora iza kojega i dalje apsolutno stojimo i na temelju toga u konačnici jesu i poduzimane određene mjere. Što se tiče stručnog nalaza, on je u nadležnosti Komore i u tom smislu mi ne možemo u to ulaziti'', istaknula je.

Kada su u pitanju sankcije za pojedince, trenutno je prerano za govoriti. Ministarstvo je prethodno odredilo dvije mjere - da se preispita odgovornost radnika te ravnatelja. ''Ja bih rekla kada se sve skupa prikupi i kada se utvrde određene stvari, da će se onda moći, eventualno, poduzimati određene radnje, ali to je na ravnatelju Centra za socijalnu skrb koji je samostalna javna ustanova'', zaključila je Barilić.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju