Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Nije bilo propusta"

Nalaz Komore u slučaju nasmrt pretučene djevojčice bit će proslijeđen Državnom odvjetništvu: ''Kada se sve prikupi, moći će se poduzimati određene radnje''

Državna tajnica Maja Pletikosa i ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić održale su konferenciju za medije vezano uz nalaz Komore socijalnih radnika koje je zaprimilo Ministarstvo.

Danas je Komora socijalnih radnika objavila rezultate stručnog nadzora u Novoj Gradiški izvjestivši javnost da ''nisu utvrđene pogreške ili propusti u radu ovlaštene socijalne radnice''.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dijete - 4 Uznemirujuće Šokantan razgovor djelatnice socijalne skrbi s djetetom: "Tata se neće zaustaviti, ići će dalje, a ti ćeš na vještačenje i aparate da vide govoriš li istinu" Ivana Petrović - 1 Skup u Münchenu Reporterka Dnevnika Nove TV otkrila što se događalo iza kulisa elitnog sastanka: "Bilo je riječi o Hrvatskoj, a Zapad je u velikoj depresiji"

U 16 sati su se, po tom pitanju, obratile javnosti državna tajnica i ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku.

Dokumenti će se dostaviti Županijskom državnom odvjetništvu koje će odrediti postoje li elementi kaznenog djela.

''Nalaz moramo proučiti, nakon čega ćemo ga zajedno sa stručnim nalaze Hrvatske psihološke komore i ranije dostavljenim našim upravnim nadzorom od strane našeg Ministarstva, dostaviti Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu koje će procijeniti ima li elemenata kaznenog djela'', istaknula je državna tajnica, Maja Pletikosa.

Marija Barilić rekla je da različite nalaze ne mogu komentirati. ''Mi smo se vrlo jasno očitovali od samoga početka što se tiče nalaza upravnog nadzora iza kojega i dalje apsolutno stojimo i na temelju toga u konačnici jesu i poduzimane određene mjere. Što se tiče stručnog nalaza, on je u nadležnosti Komore i u tom smislu mi ne možemo u to ulaziti'', istaknula je.

Kada su u pitanju sankcije za pojedince, trenutno je prerano za govoriti. Ministarstvo je prethodno odredilo dvije mjere - da se preispita odgovornost radnika te ravnatelja. ''Ja bih rekla kada se sve skupa prikupi i kada se utvrde određene stvari, da će se onda moći, eventualno, poduzimati određene radnje, ali to je na ravnatelju Centra za socijalnu skrb koji je samostalna javna ustanova'', zaključila je Barilić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene