Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poslali priopćenje

Komora socijalnih radnika objavila rezultate stručnog nadzora u Novoj Gradiški: "Nisu utvrđene pogreške ili propusti u radu ovlaštene socijalne radnice"

Komora socijalnih radnika objavila je rezultate stručnog nadzora nad radom ovlaštene socijalne radnice u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Komora socijalnih radnika poslala je priopćenje u kojemu su rezultati stručnog nadzora provedenog u Centru za socijalnu skrb Nova Gradiška.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nalaz idući tjedan u Ministarstvu Završio stručni nadzor u Centru za socijalnu skrb u Novoj Gradiški, djelatnica tražila da ju se premjesti na druge poslove Centar za socijalnu skrb u Novoj Gradišci SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA DJEVOJČICE Nova šefica Centra u Novoj Gradiški: "Nije nam bilo lako vidjeti današnji natpis na ulazu", "Mnogi zaposlenici su primili prijetnje"

U svojem priopćenju navode da nisu utvrđene pogreške ili propusti u radu ovlaštene socijalne radnice značajne za tragičan ishod postupka.

Radi se o slučaju teško ozlijeđene dvoipolgodišnje djevojčice koja je vraćena u biološku obitelj, a onda je završila u bolnici pretučena. Slučaj je pratila cijela hrvatska javnost.

Djevojčica je u Klaićevoj bolnici izgubila borbu za život. Roditeljima djevojčice (27 i 24) nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu određen je istražni zatvor.

Priopćenje Komore socijalnih radnika prenosimo u cijelosti.

"Predmetna obitelj bila je u tretmanu u razdoblju od 2017. do 2021. godine. U tom razdoblju poduzimane su brojne socijalne intervencije i mjere obiteljskopravne zaštite maloljetne djece. Ovlaštena socijalna radnica – voditeljica slučaja u provedenim je postupcima primjenjivala odgovarajuće metode i instrumente socijalnog rada (liste za procjenu razvojnih rizika djece, liste za procjenu roditeljskih snaga i roditeljskih rizika, razgovore i izvide na terenu, savjetovanja i pomaganja obitelji, smještaj, intervencije vezane za zaštitu žrtava obiteljskog nasilja, planiranje mjere stručne pomoći i potpore, praćenje rada voditeljice mjere stručne pomoći i potpore i druge socijalne intervencije)", navode u priopćenju.

"U radu je postupala sukladno definiranim protokolima za vođenje slučaja, od prikupljanja podataka, uključivanja korisnika, uključivanja i suradnje sa stručnim timom Centra i vanjskim stručnjacima, pribavljanja potrebne dokumentacije i nalaza, timskog procjenjivanja potreba, predlaganja mjera te planiranja, praćenja i evaluacije rada u cilju rješavanja problema i zaštite dobrobiti mlt. djeteta i druge djece iz obitelji.

Analizom dokumentacije i razgovora s ovlaštenom socijalnom radnicom te razgovora s voditeljicom mjere stručne pomoći i potpore prof. psihologije i ravnateljem Centra za socijalnu skrb uočena je snažna usmjerenost stručnjaka Centra na poboljšanje odnosa među roditeljima, kako bi se smanjili rizici za uspješan psihofizički razvoj njihove mlt. djece i stvorili potrebni uvjeti za povratak djeteta iz udomiteljske u biološku obitelj", dodaje se u priopćenju.

"Zadnji kontakt i razgovor s djetetom i njegovom majkom dan prije tragičnog događaja obavile su dvije psihologinje Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška (ovlaštena socijalna radnica bila je u izolaciji jer je bila pozitivna na COVID 19). Tom prilikom nisu uočeni znakovi niti je evidentirana sumnja psihologinja da je dijete sigurnosno ugroženo u svojoj obitelji.

Stručni nadzor ocijenio je da je socijalna radnica u postupcima zaštite dobrobiti postupala stručno i odgovorno, u skladu s pozitivnim propisima, standardima socijalnog rada s obiteljima u riziku i javnim ovlastima Centra za socijalnu skrb u području obiteljskopravne zaštite djece. Stručnim nadzorom nisu utvrđene pogreške ili propusti u radu ovlaštene socijalne radnice značajne za tragičan ishod postupka", zaključuje se u priopćenju Komore socijalnih radnika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene