Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svatko u sebi nosi lijek

'Koncertom za život' građani pomogli da se nastavi misija Zaklade Ana Rukavina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petim 'Koncertom za život' održanim u sjećanje na Anu i maestra Vjekoslava Šuteja, prijatelji Zaklade Ana Rukavina slavili su ono najdragocjenije – život!

Ovogodišnjim programom koncerta sastavljenim od dinamičnih taktova salse, dirigirao je maestro Alan Bjelinski, a solistički nastupi Ricarda Luquea i Olvido Ruiz Castellanos raspjevali su i rasplesali rasprodanu Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog.

Pročitajte i ovo Marija Rukavina DO KRAJA PROSINCA ZOVITE 060 9000 Na koncertu "Želim život" prikupljeno ukupno više od milijun kuna! "Nemam riječi kojima bih zahvalila tisućama dobrih ljudi" Slika nije dostupna TRI DANA DO 16. KONCERTA "ŽELIM ŽIVOT" Humanitarni božićni koncert "Želim život" uz poznate hitove najvećih hrvatskih zvijezda

U koncertnom programu „Salsa filarmónica“ uživao je i Predsjednik Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ivo Josipović pod čijim se visokim pokroviteljstvom, uz pokroviteljstvo Grada Zagreba, koncert i ove godine održao. Svečanom slavlju života pridružili su se i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić, dr.med., ministar pravosuđa Orsat Miljenić i brojni drugi gosti.

Svatko u sebi nosi lijek

Udruženim snagama organizatora ovoga koncerta Zagrebačke filharmonije, Zaklade Ana Rukavina, te uz medijsku podršku Nove TV, građane se nastojalo podsjetiti kako svatko od nas u sebi nosi lijek kojim može spasiti nečiji život te potaknuti nas da jedni na druge prenosimo osjećaje građanske solidarnosti i zajedništva.

Tako je i prihod prikupljen prodajom karata namijenjen za daljnji rad Zaklade, kao i za razvoj javne Banke krvi iz pupkovine. Svaka obrađena i pohranjena krv u ovoj Banci direktni je transplantat matičnih stanica koja može nekome na jedinstven način spasiti život. Ne postoji drugi lijek i ne postoji način da se ovakav lijek proizvede umjetnim putem. Zato Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina nosi slogan: Novi život za novi život!

Neumornim radom Zaklade do sada je dana nada za spas 27 života. Zahvaljujući brojnim donorima i donatorima, s početnih 150 građana upisanih u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, taj je broj danas povećan na 37.881. Bolesnima i njihovim obiteljima ovi brojevi znače mnogo više, daju im novu nadu i priliku za život.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene