Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promijenio stil

Milanović je sada neprepoznatljiv, ali kao premijer nije birao riječi: ''S kritičarima se obračunavao na najgori mogući način''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček u posljednoj epizodi emisije ''Ispod radara'' s Mijom Kovačić, između ostalog, usporedila je stil komuniciranja Zorana Milanovića kao premijera i kao novoizbranog predsjednika. Istaknula je da smo u prvom predsjedničkom intervjuu u Dnevniku Nove TV vidjeli novo lice Zorana Milanovića.

Novoizabrani predsjednik države Zoran Milanović u svom je prvom intervju za Dnevnik Nove TV kazao da građani od njega mogu očekivati konstruktivnost, a ne destrukciju.

Pročitajte i ovo Gabrijela Kišiček, stručnjakinja za komunikaciju Analiza Gabrijele Kišiček Stručnjakinja objasnila kako će HDZ i DP pravdati svoju koaliciju i zašto je Plenković nazvao Milanovića stricem Zoran Milanović - 6 Anketa Dnevnika Nove TV Što mislite o odluci Ustavnog suda? Pogledajte kako ste glasali

''Toga s moje strane neće biti. Kada budem okupljao ljude za koje smatram da nešto vrijede, to neće biti tako da Vladi nabijam rogove jer lako je s pozicije predsjednika biti pametan svaki dan. Ja sam uspio pobijediti na izborima i sad mogu reći da mi je velika prednost u ovom poslu što znam kako to izgleda s druge strane'', rekao je tada Mislavu Bagi Milanović.

Taj je njegov nastup u emisiji ''Ispod radara'' s Mijom Kovačić analizirala komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček, koja kaže da je Milanović tada pokazao novo lice.

''Rekli bismo čak da je komunikacijski neprepoznatljiv. Čovjek koji kaže da neće nabijati rogove Vladi i praviti se pametan, nego pruža ruku suradnje. Ovo je nešto što je vrlo optimistično i možda pokazuje novi smjer u kojem će ići hrvatska politička komunikacija'', zaključuje Kišiček.

No valja se prisjetiti i Zorana Milanovića u vrijeme njegova premijerskog mandata. ''Izabrali su da idu u saborsku većinu s kriminalnom, špijunskom i proustaškom koalicijom'', oštro je govorio o Mostu prije pet godina Milanović. ''Ako se družiš s polusvijetom, ne može ti ni CIA pomoći'', rekao je 2016. godine kada je komentirao prijateljstvo Kolinde Grabar-Kitarović i Zdravka Mamića.

Kišiček ističe da Milanović kao premijer nije birao riječi. ''On se s kritičarima obračunavao na način koji primjerice premijer Plenković ne radi, koji zadržava jednu leksičku razinu, više bira riječi, ali poruka je ista'', kaže stručnjakinja.

Ističe da je Milanović često u svojim reakcijama diskreditirao one koji ga kritiziraju. ''I to na najgori mogući način. Probisvijeti, polusvijeti, kriminalne organizacije, dakle etiketiranje političkih oponenata.'' S druge je strane premijer Plenković koji, ističe Kišiček, radi isto što i Milanović, ali ljepšim riječima.

A kako premijer Plenković reagira na kritiku, pogledajte u videu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene