Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štrajk u tijeku

Komplikacije u Uljaniku: Zbog obustave rada na kruzeru investitor će možda raskinuti poslovnu suradnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pulskom Uljaniku, gdje su od ponedjeljka radnici ponovno u štrajku, a situacija je i dalje teška i neizvjesna, radnici su se samoinicijativno okupili najprije pred upravnom zgradom, potom i kod polarnog kruzera koji se gradi za australskog naručitelja i poručili da se štrajk odnosi i na kooperante.

"Nažalost, nema nikakvih novosti. Nema izlaza na ulice, a radnici štrajkaju u svojim radionicama i na radnim mjestima", kratko je izvijestio povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uprava ne daje informacije Štrajk u Uljaniku: 100-tinjak radnika štrajka, a ministar Horvat poručio da takav pritisak nije ni regularan ni korektan Slika nije dostupna Plaće sljedeći tjedan? Radnici Uljanika već peti dan u štrajku, sindikati razgovarali s brodovlasnicima

Ispred brodogradilišta nema nikakvih transparenata ni poruka koje su bile uobičajeni dekor dosadašnjih štrajkova. Radnici ni danas neće izaći na ulice jer smatraju da bilo kakva aktivnost izvan kruga brodogradilišta neće pomoći u rješavanju njihovih problema.

Prema pisanju nekih medija, brodovlasnik Scenic grupe Glen Moroney, za kojeg uljanikovci grade luksuzni polarni kruzer, u razgovoru s članovima uprave "Uljanika" izrazio je negodovanje i nezadovoljstvo zbog nove obustave rada na brodu. Zbog toga je vrlo blizu odluke da raskine poslovnu suradnju s Uljanikom te polarni kruzer odvuče iz Pule i dovrši ga u nekom drugom brodogradilištu. (Hina) 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene