Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Komora: Nije bilo stručne pogreške u slučaju Pukanić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za stručna pitanja Hrvatske liječničke komore (HLK) zaključilo je danas da nije bilo stručne pogreške pri prisilnoj hospitalizaciji Mirjane Pukanić, osim u slučaju obiteljske liječnice Jane Lulić koja nije pregledala pacijenticu prije izdavanja uputnice, doznaje se od predsjednika HLK-a Hrvoja Miniga.

Međutim, kazao je Minigo, Lulić je dugogodišnja liječnica Mirjane Pukanić, s njom je razgovarala telefonom prije izdavanja uputnice i smatrala je da to može učiniti iako nije u skladu s medicinskom praksom.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Slika nije dostupna TRAŽE HITAN SASTANAK Hrvatska liječnička komora: ''Nerealno je očekivati da će se bez učinkovite nacionalne informatičke platforme uspjeti obavijestiti više od milijun građana te ih i procijepiti''

Osim toga, rekao je, liječnica hitne medicinske pomoći Dunja Tomljenović nije ispunila obrazac propisan zakonom, ali je izdala uputnicu i obrazloženje s puno više podataka nego što to zahtjeva obrazac.

Minigo je rekao da će detaljno obrazloženje biti upućeno ministru zdravstva i socijalne skrbi Darku Milinoviću na konačno odlučivanje, a od strane HLK-a neće biti pokrenut disciplinski postupak protiv ni jednog liječnika.

Povjerenstvo je zaključak donijelo na temelju očitovanja šest liječnika i mišljenja stručnjaka, članova HLK-a.

Mirjana Pukanić prisilno je hospitalizirana početkom travnja, a nakon osam dana sud je utvrdio da za to nema razloga te je puštena iz psihijatrijske bolnice Vrapče. Nekoliko je nevladinih udruga zatražilo istragu o tom slučaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene