Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednici otkrio tajnu uspjeha

'Ne pitamo gdje je tko bio 1941. ili 1971. godine, nego radimo svoj posao'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u petak je u Čakovcu ocijenila kako sadašnji sustav županija treba zadržati, ali da njihov rad treba učiniti racionalnim, najavivši da će u utorak u svom uredu na Pantovčaku sa svim hrvatskim županima razgovarati o sustavu županija te potaknuti razmjenu pozitivnih iskustava.

'Racionalizacijom rada županija može se pokazati da su one vrlo funkcionalne', rekla je Kolinda Grabar Kitarović za posjeta Međimurskoj županiji u povodu Dana županije, za koju je rekla kako dobro funkcionira i dobro može voditi razvojne projekte koristeći sredstva iz Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio nove brojke: Pogledajte koliko je novozaraženih u Hrvatskoj Slika nije dostupna HRVATSKA IZ MINUTE U MINUTU Stožer objavio nove podatke, raste broj preminulih: Nikad gore brojke, ponovno oboren rekord pandemije

'Posljedica toga je da se oni negativni demografski trendovi u Hrvatskoj, u Međimurju mijenjaju u pozitivne', istaknula je.

Predsjednica je naglasila kako je to županija bogate povijesti okrenuta budućnosti te izrazila oduševljenje racionalizacijom sustava javne uprave gdje su u županijskom vladajućem timu predstavnici svih glavnih političkih stranaka u Hrvatskoj.

"Vi pokazujete kako svi zajedno možemo dobro funkcionirati kada ideološke razlike ostavimo po strani i kada se bavimo egzistencijalnim, odnosno razvojnim pitanjima", rekla je Grabar-Kitarović i dodala da je to pravi primjer zajedništva o kojem neprestano govori.

Međimurski župan Matija Posavec (HNS) naglasio je kako se ljudi u ovom kraju ne opterećuju prošlošću. "Ne pitamo gdje je tko bio 1941. ili 1971. godine, nego radimo svoj posao", poručio je.

Predsjednica je u Čakovcu položila vijenac i zapalila svijeću kod Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene