Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor
Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor Foto: Ured predsjednice

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor susreli su se na neformalnom radnom ručku u Ljubljani.


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je slovenskom predsjedniku Borutu Pahoru na gostoprimstvu prilikom svoga posljednjeg inozemnog posjeta kao hrvatske predsjednice te istaknula kako je Slovenija logičan izbor.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija U Londonu preminuo zaraženi 13-godišnji dječak. Šef UN-a: "Ovo je najteža kriza od Drugog svjetskog rata" Kolinda Grabar Kitarović, Borut Pahor i Alexander van den Bellen (Foto: AFP) "Treba usmjeriti fokus na BiH": Predsjednici Hrvatske, Slovenije i Austrije podržavaju europsku perspektivu jugoistoka Europe

"Uvijek sam govorila da naše prijateljstvo i ono što nas povezuje daleko nadmašuje pitanja koja su ostala otvorena između dviju država, prvenstveno kao posljedica raspada bivše države. Uvijek ću ulagati u to prijateljstvo i pozivam i slovenske vlasti da nastave razgovore s hrvatskim institucijama o postizanju bilateralnih rješenja za sva otvorena pitanja", rekla je Grabar-Kitarović. 

Dodala je da se slaže s Pahorom kada kaže da je njihova suradnja doista bila primjerna, iako su imali različite stavove o otvorenim pitanjima, posebno o arbitraži

Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor
Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor Foto: Ured predsjednice

"Međutim, to ne znači da se trebamo postaviti na način da nećemo razgovarati", rekla je te dodala da je upravo suprotno, da se o problemima treba razgovarati kako bi se oni riješili.

"Borute, veselim se daljnjem razvoju prijateljskih odnosa između naših dviju država", rekla je Grabar-Kitarović.