Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor
Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor Foto: Ured predsjednice

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor susreli su se na neformalnom radnom ručku u Ljubljani.


Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila je slovenskom predsjedniku Borutu Pahoru na gostoprimstvu prilikom svoga posljednjeg inozemnog posjeta kao hrvatske predsjednice te istaknula kako je Slovenija logičan izbor.

Vezani članci Borut Pahor, predsjednik Slovenije (Foto: AFP) Borut Pahor: "Neformalni susret s Kolindom Grabar-Kitarović potvrdio je dobre odnose" Kolinda Grabar Kitarović, Borut Pahor i Alexander van den Bellen (Foto: AFP) "Treba usmjeriti fokus na BiH": Predsjednici Hrvatske, Slovenije i Austrije podržavaju europsku perspektivu jugoistoka Europe

"Uvijek sam govorila da naše prijateljstvo i ono što nas povezuje daleko nadmašuje pitanja koja su ostala otvorena između dviju država, prvenstveno kao posljedica raspada bivše države. Uvijek ću ulagati u to prijateljstvo i pozivam i slovenske vlasti da nastave razgovore s hrvatskim institucijama o postizanju bilateralnih rješenja za sva otvorena pitanja", rekla je Grabar-Kitarović. 

Dodala je da se slaže s Pahorom kada kaže da je njihova suradnja doista bila primjerna, iako su imali različite stavove o otvorenim pitanjima, posebno o arbitraži

Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor
Kolinda Grabar-Kitarović i Borut Pahor Foto: Ured predsjednice

"Međutim, to ne znači da se trebamo postaviti na način da nećemo razgovarati", rekla je te dodala da je upravo suprotno, da se o problemima treba razgovarati kako bi se oni riješili.

"Borute, veselim se daljnjem razvoju prijateljskih odnosa između naših dviju država", rekla je Grabar-Kitarović.