U energičnom govoru na predizbornom skupu u Sesvetama premijer Andrej Plenković pozvao je okupljene da glasaju za Kolidu Grabar-Kitarović, a HDZ-ova kandidatkinja na predsjedničkim izborima je poručila da u nedjelju očekuje pobjedu.

Galerija


Kolinda Grabar-Kitarović održala je predizborni skup u Sesvetama i već najavila pobjedu na predsjedničkim izborima. U prepunoj dvorani, podršku su joj došli dati i članovi Vlade, te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Premijer Andrej Plenković pozdravio je okupljene i poručio da su svi zajedno "ponosni na Kolindu". Posebno je pozdravio branitelje koji su se okupili na skupu. Plenković je istaknuo da predsjednica drži do dostojanstva Domovinskog rata te da cijeni žrtvu hrvatskih branitelja i lik Franje Tuđmana.

Vezani članci Izborna noć u stožerima U jednom veselje, pjesme i torta, u drugom razočarana lica: Donosimo veliku fotogaleriju iz stožera Kolinda Grabar-Kitarović održala govor nakon gubitka izbora Gubitnica Grabar-Kitarović održala govor: "Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović će biti predsjednik. Ja ostajem u Hrvatskoj"

"Pred nama je jednostavan izbor. Imamo izbor da potvrdimo Kolidu Grabar-Kiratović za još pet godina budućnosti i prosperiteta i da ne izaberemo kandidata koji se pokazao kao loš premijer, koji dijeli Hrvate na mi ili oni", kazao Plenković u Sesvetama pa povikao "ajmo je podržati". 

Predizborni skup Kolinde Grabar Kitarović u Sesvetama - 4
Predizborni skup Kolinde Grabar Kitarović u Sesvetama - 1 (Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Pixsell)

Predsjednica je najprije zapjevala s Matom Bulićem i zaplesala, pa se u svom govoru zahvalila obitelji, spomenuvši svoje roditelje, za koje je rekla da nisu buržoazija, nego su ustajali u 3 sata ujutro kako bi išli raditi.

Predizborni skup Kolinde Grabar Kitarović u Sesvetama - 4
Predizborni skup Kolinde Grabar Kitarović u Sesvetama - 7 Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Pixsell

U govoru je najavila pobjedu na izborima. "Danas u našem Zagrebu proglašavam pobjedu na predsjedničkim izborima 2020. godine!", poručila je predsjednica na skupu u Novom Jelkovcu.

Posebno je zahvalila suprugu Jakovu i svojoj djeci kojoj nije bilo lako u školi u Hrvatskoj, ali su je uvijek pitali "mama kakav ti je bio dan".

"Nikada neću pomilovati osobu osuđenu za korupciju", rekla je Grabar-Kitarović.

Glavni grad ključan je za ove predsjedničke izbore. U prvom krugu većinu glasova osvojio je Zoran Milanović. Kandidatkinja Grabar-Kitarović želi pridobiti birače koji su u velikom broju glasovali za Miroslava Škoru da ovoga puta na birališta izađu zbog nje.

"Zagreb je bitan jer u njemu živi najveći broj birača i jer je prije pet godina donio prevagu i donio je pobjedu", rekao je Ivan Anušić, voditelj izbornog stožera Kolinde Grabar-Kitarović.

"Kad zbrojite glasove Škore i Kolinde to je 56, nije ona izgubila nego joj je Škoro uzeo pola glasova. Koliko ja znam malo politički misliti", kaže Bandić.