Obavijesti Pretražite Navigacija
Krivotvoreni papiri

Pravni i Ekonomski fakultet zasuti zahtjevima za provjeru diploma - najviše ih traži Holding!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon lažne pravnice i još 14 lažnih diploma u Vodoopskbri i odvodnji priča o krivotvorenim diplomama, moguće, nije gotova. Pravni i Ekonomski fakultet još vrše provjere.

Priča o lažnim diplomama u raznim institucijama čini se još nije gotova. Sa slučajem lažne pravnice Zagrebačkog holdinga i još 14 lažnih diploma u Vodoopskrbi i odvodnji, provjere na fakultetima nisu završene.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati istraživanja Alarmantni podaci: Gotovo polovici radnika plaća pokriva samo osnovne troškove, četvrtina traži drugi posao Slika nije dostupna Jesenski upisni rokovi Na ovim fakultetima ostalo je najviše mjesta

Situaciju smo provjerili na dva zagrebačka fakulteta.

Tako su na Ekonomskom fakultetu u ovoj godini zaprimili 202 zahtjeva za provjeru diploma, rekli su nam. Obrađena su 43 i u svim slučajevima diplome su se pokazale vjerodostojnima. Međutim, u tijeku je provjera 159 zahtjeva iz Zagrebačkog holdinga, pa prostora za nove slučajeve 'lažnih diploma' još ima.

Skandal u Vodoopskrbi i odvodnji: Otkriveno 14 zaposlenika s krivotvorenim diplomama

Provjeru vjerodostojnosti najčešće traži Grad Zagreb, a zagrebačka Ekonomija zahtjeve je zaprimila i iz Zagrebačkog holdinga, Ministarstva financija - Porezna uprava, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Sveučilišta u Zagrebu, MUP-a, HŽ Putnički prijevoz i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Poručili su da je 'postupak provjera diploma uobičajena i učestala procedura, no, u odnosu na prijašnje godine broj zahtjeva ipak se povećao'.

Pravo: Postupak je uobičajen, ali...

I s Pravnog fakulteta poručuju da svake godine imaju nekoliko stotina zahtjeva za provjeru diploma, i iz Hrvatske i iz inozemstva, te da je riječ o uobičajenom postupku.

'S obzirom na to, za sada ne bi bilo osnovano tvrditi da je riječ o povećanom broju zahtjeva, premda je neuobičajeno da u nekoliko dana zaprimimo toliki broj zahtjeva kao što se to događa ovih dana', objasnio nam je tajnik Fakulteta Stjepan Lice. A o kojim brojkama se radi?

U zadnjih nekoliko dana zaprimili su i riješili više desetaka zahtjeva za provjeru diploma, od kojih je većinu uputio Zagrebački holding.

Nadležne službe Grada Zagreba, kao i nadležne državne službe najčešće traže provjeru.

Jedan 'uradak' nije njihova diploma

Na Pravu su u 2014. za jedan, kako su ga nazvali, 'uradak' utvrdili da nije diploma koju koju je izdao Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a takvih je slučajeva u zadnjih 15-ak godina bilo nekoliko.

Lažnom diplomom Pravnog fakulteta u Zagrebu dobila posao u Holdingu?

Inače, upravo zbog lažnog uratka kojeg spominju na Pravnom fakultetu, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić odlučio se za pojačanu kontrolu vjerodostojnosti diploma zaposlenika Grada Zagreba.

Lažna pravnica otkrivena je kada se kandidirala za dužnost vezanu uz upravljanje resursima u Gradu - funckciju za koju se provjeravaju kvalifikacije.

Obzirom da se trenutno provjeravaju diplome i svjedožbe svih 11 i pol tisuća zaposlenika Holdinga ostaje za vidjeti hoće li i koliko 'uradaka' isplivati na površinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene