Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plaća iz državnog budžeta

Jedni izravni, drugi okolišaju: Iako je njihova plaća javna, pojedini ministri i dalje ne žele dati konkretan odgovor

Novac (Foto: Davor Puklavec/24sata)
Novac (Foto: Davor Puklavec/24sata) Foto: Davor Puklavec/24sata
Ministri su državni dužnosnici i njihova plaća nije tajna. Međutim, ipak ima i onih koji su danas okolišali na pitanje kolika im je plaća.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić otkrio je i da je njegova plaća kao potpredsjednika Vlade nešto više od 19.500 kuna.

Pročitajte i ovo Poskupljenje cigareta i alkohola (Foto: Dnevnik.hr) - 2 povećanje trošarina Od iduće godine poskupljuju cigarete, ali ne za 50 posto, koliko je želio ministar Kujundžić Milan Kujundžić (Dnevnik.hr) Prevencija zdravlja ili šverca? Kujundžić o većim cijenama cigareta i alkohola: ''Većina je na povjerenstvu bila za''

Pritom objašnjava kako ima dvoje djece, koja su kao uzdržavani članovi prijavljeni na njega.

Marić je rekao i kako mu je prije kao ministru financija plaća bila oko 17.600 kuna, ali da sada kao potpredsjednik Vlade ima veći koeficijent.

Prije je postojala jedna osnovica za sve, a danas imamo tri različite osnovice, objašnjava Marić te dodaje kako sva povećanja osnovice nemaju veze s dužnosnicima.

Dužnosnička osnovica odvojena je od osnovice državnih službenika, a treća je osnovica za pravosudne službenike. Je li dobro da imamo tri različite osnovice, i o tome treba razgovarati, smatra ministar financija.

Rekao je i kako ne želi ulaziti u rasprave o plaćama sindikalnih čelnika niti si postavlja pitanje kolika im je plaća.

Pitanje o plaćama aktualizirano je u jeku štrajka zaposlenih u obrazovanju koji traže povećanje koeficijenta za svoje plaće.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić također je upitan kolika mu je plaća, na što je odgovorio: ''Možda sto kuna više-manje, ali oko 17.300 kuna'', izravno je odgovorio na pitanje.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić nije bio toliko sklon izravno odgovoriti na pitanje o svojoj plaći, iako je ta informacija lako provjerljiva. U njegovoj imovinskoj kartici navodi se kako mu je mjesečna plaća 16.399,60 kuna neto.

Tijekom odgovora na pitanje o plaći rekao je kako više od 3000 osoba koje primaju plaću iz državnog budžeta imaju plaću veću od njegove.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene