Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicijski sastanak u Vladi

Različite izjave iz HNS-a! Štromar uvjeren da će odraditi mandat do kraja, Batinić: ''Možemo donijeti odluku i o izlasku iz koalicije''

Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivan Vrdoljak o izborima (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Vrdoljak o izborima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
U Vladi se održava koalicijski sastanak. Uoči sastanka HNS-ovac Milorad Batinić izjavio je da nisu zadovoljni statičkim djelovanjem premijera Andreja Plenkovića, a spomenuo je i mogućnost izlaska iz koalicije.

HNS-ov Milorad Batinić uoči sastanka u Banskim dvorima rekao je da je Središnji odbor HNS-a usvojio prijedlog o povećanju plaća za prosvjetare.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto Željezno Žumberačko - 6 Što su im obećali? FOTO I ovdje je pobijedio HDZ: Vjernim biračima ni ovakvi uvjeti nisu zasmetali Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio

Komentirao je i to što je premijer Andrej Plenković u četvrtak nakon sjednice Vlade dijelio packe ministrima. ''Nismo ni mi zadovoljni njegovim statičkim djelovanjem. Središnji odbor stranke donio je odluku da su plaće u prosvjeti politički prioritet. I dalje vjerujemo u dijelog i vjerujem da će se osigurati novac", rekao je Batinić.

Podsjetio je i da je Središnji odbor tijelo na kojemu je donesena odluka o ulasku u koaliciju s HDZ-om. "Pa tako Središnji odbor može donijeti odluku i o izlasku iz koalicije", prenosi N1.

Na koalicijski sastanak u Vladi, uz predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka, stigao je i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, ali i Branko Hrg te Željko Reiner.

Štromar ublažio izjave stranačkoga kolege

HNS-ov potpredsjednik Vlade Predrag Štromar u petak je poručio da je siguran da će se svi eventualni prijepori unutar vladajuće koalicije riješiti razgovorom te da će Vlada odraditi mandat do kraja.

Time je Štromar ublažio izjavu svog stranačkog kolege Milorada Batinića.

"Ne moramo svi uvijek isto misliti. Kad je više stranaka, sigurno ima i više mišljenja. Više ljudi, više mišljenja i zato treba uvijek razgovarati, dogovarati i donositi rješenja", izjavio je Štromar.

Bilo je i prije takvih situacija, na kraju smo se uvijek dogovorili, rekao je Štromar podsjetivši na Agrokor, donošenje zakona o udžbenicima i slučaj Lovre Kuščevića.

"Mislim da ćemo se dogovoriti oko svih prijepora. Imamo još godinu dana. Cilj nam je da 20.000 mladih obitelji do kraja mandata ima riješeno stambeno pitanje ili preko POS-a ili preko subvencioniranih kredita. Reforma u obrazovanju ušla je u sve škole i u sve učionice. Idemo nastaviti s time, uvesti digitalizaciju da građani ne moraju više ići od šaltera do šaltera", izjavio je Štromar nakon zaprimanja zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita.

Novinare je zanimalo i zašto ministrica Blaženka Divjak iz kvote HNS-a ne razgovara izravno sa ministrom Zdravkom Marićem o povećanju učiteljskih plaća, nego radi na njega pritisak preko medija i društvenih mreža.

Štromar je odgovorio kako se razgovori odvijaju i da ministrica Divjak svakodnevno razgovara.

"Meni je bitno da je uspjela reforma za koju su svi rekli da neće uspjeti. Ona ne može biti odrađena bez učitelja. Ja mislim da su oni isto došli na red", rekao je Štromar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene