Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koje političke stranke ne podmiruju obveze?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Porezna uprava utvrdila je nepravilnosti u radu nekolicine najpoznatijih političkih stranaka. Obveze su do sada podmirili gotovo svi.

HDZ je prednjačio s oko 400 tisuća kuna, slijedi HSS sa 150 tisuća kuna zaostataka i HSLS sa svega četiri tisuće kuna.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto, ilustracija Izbori u srijedu 17. travnja Počinju teći rokovi za sastavljanje lista i prikupljanje potpisa: Evo i koliko će trajati predizborna kampanja Davorko Vidović uoči izbora Novo okrupnjavanje na ljevici: "Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnost"

>> Državna revizija otkrila nepravilnosti u poslovanju političkih stranaka

>> Podržane izmjene financiranja stranaka

Jedino SDP nije platio 105 tisuća kuna državi. Na rješenje Porezne uprave uložili su prigovor i čekaju konačno rješenje.

'Porezna uprava zatražila je da se autorski honorari izračunaju kao ugovor o djelu iako se radilo o autorskim tekstovima i uređivanju stranačkih glasila tijekom izborne kampanje', rekla je Gordana Grbić, glasnogovornica SDP-a.

Kao što su složni kada je u pitanju osvajanje vlasti, čini se da su naše vodeće stranke složne i kada je u pitanju neplaćanje na vrijeme obveza prema državi. 

Propusti i neodgovornost vodećih političkih stranaka građane nije pretjerano iznenadila. Ponašanje stranaka koje donose zakone i određuju pravila igre pokazalo je poznatu političku praksu: oni koji donose zakone ne pridržavaju ih se.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene