Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Državna revizija otkrila nepravilnosti u poslovanju političkih stranaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni ured za reviziju revidirao je financijska izvješća političkih stranaka i zaključio da od 15 stranaka i devet nezavisnih zastupnika besprjekorno izvješće za 2007. imaju jedino Međimurski demokratski savez i zastupnici nacionalnih manjina Zdenka Čuhnil, Furio Radin i Nikola Mak.

Sve druge stranke i nezavisni zastupnici dobili su uvjetni prolaz, jer su im u reviziji pronađene razne nepravilnosti, poput nepravilnosti u poslovnim izvješćima i knjigama, nejasni putni nalozi, nedostavljanje računa za gorivo i korištenje autocesta itd.

Pročitajte i ovo Biračko mjesto, ilustracija Izbori u srijedu 17. travnja Počinju teći rokovi za sastavljanje lista i prikupljanje potpisa: Evo i koliko će trajati predizborna kampanja Davorko Vidović uoči izbora Novo okrupnjavanje na ljevici: "Hrvatska živi znatno ispod razine svojih mogućnost"

U Izvješću o obavljenoj reviziji financijskih izvješća stranaka u 2007., koje je danas dostavljeno Saboru, stoji da su revizori su utvrdili i da stranke nisu vodile dovoljno računa o naplati članarine.

Najgore je ocijenjeno izvješće bivšeg pravaša Tončija Tadića, kojemu su revizori, zbog manjka podataka o trošenju novca, dali ocjenu suzdržano.

Parlamentarne stranke i neovisni zastupnici lani su raspolagali s više od 184 milijuna kuna, a više od polovice tog nopvca u politiku se prililo iz državnog proračuna.

Kako su lani održani parlamentarni izbori, najviše novca potrošeno je na izbornu kampanju. Na različite vrste promidžbe stranke su potrošile ukupno 97 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene