Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja dvaju regija

Savez: Glavna smo alternativa IDS-u i SDP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savez političkih stranaka Akcije mladih i Liste za Rijeku te udruge Ladonja, godinu dana nakon utemeljenja, postao je glavnom alternativom koaliciji SDP-a i IDS-a na području Istre i Kvarnera, ustvrdio je na za novinstvo dopredsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić.

Savez triju organizacija zauzima se za provedbu načela supsidijarnosti, to jest da se problemi rješavaju i raspolaže proračunskim novcem na razini što bližoj građanima, rekao je Švorinić, ocjenjujući da je sadašnje stanje centralizacije zemlje neprirodno i guši razvojne mogućnosti regija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Osijek: Ujedinili se HDSSB i SBHS Slika nije dostupna Sedam stranaka na 'crnoj listi' kampanje 'Za sabor čistih ruku'

Dopredsjednik Liste za Rijeku istaknuo je da su potrebne promjene na lokalnim i regionalnim razinama vlasti na istarskome i kvarnerskom području, pri čemu je dodao da će 'prvi korak' biti izlazak na parlamentarne izbore. 'Tako će se produbiti i suradnja dviju regija s obje strane Učke, nasuprot sadašnjem stanju 'dvaju feuda' IDS-a i SDP-a koji surađuju samo kad moraju dijeliti istu izbornu jedinicu', rekao je Švorinić.

Novac za poticaj zapošljavanja

Predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin rekao je da ta udruga na skupovima po Istri i Kvarneru okuplja sve više zainteresiranih građana. Građane pokušavamo potaknuti da pokreću projekte koji donose promjene za njihov kraj, rekao je. Cuccurin smatra da danas politika u zemlji obiluje neznanjem, nedostatkom odgovornosti za budućnost i vrijeđanjem suprotne strane.

Najavio je da će Ladonja u idućem razdoblju dio novca prikupljenog donacijama usmjeriti u poticanje zapošljavanja, učinkovitije uprave i očuvanje okoliša na temelju prijedloga građana koji se uključe u djelovanje udruge.

Predsjednik Akcije mladih Mario Alempijević govorio je o nužnosti ulaganja u školovanje i zapošljevanje mladih osoba te u stanogradnju za mlade po povoljnijim uvjetima. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene