Na području Rugvice, iako nije došlo do prelijevanja Save, s druge strane nasipa curi voda pa je naloženo da se dostavi sav raspoloživ kameni materijal kako bi se nasip dodatno zaštitio.


'Pojavili su se višestruki podviri u zoni nožice nasipa duž dionice C.8.6 zbog kojih može doći do pucanja nasipa pa je na zahtjev Hrvatskih voda, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolf Vujević naredio angažiranje Županijskih cesta Zagrebačke županije koje će u Rugvicu dostaviti sav raspoloživ kameni materijal kako bi se nasip dodatno zaštitio', priopćeno je danas popodne iz Ureda župana Zagrebačke županije.

Navodi se kako su na području grada Velike Gorice te općina Orle i Rugvica i dalje na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, a Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije te sve prateće službe ostaju i dalje u stanju pripravnosti.  U podne je bila nastavljena sjednica Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije na kojoj se govorilo o trenutnom stanju na ugroženim područjima Zagrebačke županije.

>> Vodeni val putuje prema Sisku

Zvonko Marenić iz Hrvatskih voda izvijestio je kako su vodostaji na području cijele Zagrebačke županije uz sliv Save u opadanju. Na području grada Velike Gorice te općina Orle i Rugvica i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplave, dok su na ostalom području na snazi redovne mjere zaštite od poplave.

Načelnik stožera, ujedno i zamjenik župana Rudolf Vujević poručio je da Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije te sve prateće službe ostaju i dalje u stanju pripravnosti.

Vujević je u 14 sati krenuo u obilazak Rugvice s pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Zagreb Petrom Vitasom, Zvonkom Marenićem iz Hrvatskih voda, zapovjednikom Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josipom Novoselom i Mladenom Boričevićem iz Državne uprave za zaštite i spašavanje. Nastavak sjednice Županijskog stožera zakazan je večeras u 20 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Vezani članci Novi nasip za Karlovčane (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Poplave bi za Karlovac trebale biti stvar prošlosti: Počela gradnja nasipa rijeke Kupe Obljetnica poplava u Županjskoj Posavini (Foto: Dnevnik.hr) Stanovnici Županjske Posavine prisjećaju se katastrofalnih poplava: "Organizirat ćemo dane otvorenih nasipa"