Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ico Mateković tvrdi?

Mateković: Kod mene su Zagorčevi dragulji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ivan Mateković Ico, koji služi sedmogodišnju kaznu zbog otmice sina generala Zagorca, Državnom odvjetništvu nudi svoje svjedočenje da je za Zagorca prodavao dragulje te da, uz fotografije dragog kamenja i informacija o prodaji, sporne dragulje i sam posjeduje.

Jutarnji list izvještava kako to nije jedina Matekovićeva ponuda te saznaje kako on istražiteljima može predati torbu s dokumentima koji Zagorca izravno povezuju s određenim kriminalnim radnjama.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić (tada Rimac) Dogovor propao Što je Rimac tražila od USKOK-a da cinka "radost"? Nudila im još tri ministra, ali oko jedne se stvari nisu mogli dogovoriti Josipa Pleslić Sve objasnili Oglasio se USKOK: Komentirao je li Pleslić nudio nagodbu ako optuži Turudića i jesu li oni izvor spornih poruka

>> 'Zagorec je otvorio sef i pohvalio se smaragdima'

Ico Mateković DORH-u je početkom ove godine ponudio dokaze protiv Zagorca, a za uzvrat je tražio samo bolje uvjete u zatvoru u Lepoglavi, gdje služi kaznu u izolaciji. No, kako je na tu ponudu Državno odvjetništvo suzdržano reagiralo, Mateković je zaključio da suradnje neće biti pa je njegov brat Libero, koji je odslužio jednogodišnju kaznu zbog iste otmice, posjetio Zagorčeva odvjetnika Zvonimira Hodaka te preko njega od Zagorca tražio tri milijuna eura za spomenute dokaze. Jutarnji list piše kako mu je pri tom pokazao fotografiju dragulja, no Hodak je u Zagorčevo ime ponudu odbio.

U međuvremeno je Državno odvjetništvo došlo do informacija koje idu u prilog Ici Matekoviću te je odlučilo provesti novu kriminalističku obradu nad Vladimirom Zagorcem. Iako ni jedno od nadležnih tijela ne želi dati službenu informaciju o ovom slučaju, Jutarnji list tvrdi da daljni razgovori s Icom Matekovićem uopće nisu upitni te su velike šanse da se s njim postigne nagodba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene