Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivan Mateković Ico, koji služi sedmogodišnju kaznu zbog otmice sina generala Zagorca, Državnom odvjetništvu nudi svoje svjedočenje da je za Zagorca prodavao dragulje te da, uz fotografije dragog kamenja i informacija o prodaji, sporne dragulje i sam posjeduje.


Jutarnji list izvještava kako to nije jedina Matekovićeva ponuda te saznaje kako on istražiteljima može predati torbu s dokumentima koji Zagorca izravno povezuju s određenim kriminalnim radnjama.

Vezani članci Slika nije dostupna Vrhovni sud potvrdio sedam godina Zagorcu Slika nije dostupna Zagorcu će se suditi i za Šporerovu vikendicu

>> 'Zagorec je otvorio sef i pohvalio se smaragdima'

Ico Mateković DORH-u je početkom ove godine ponudio dokaze protiv Zagorca, a za uzvrat je tražio samo bolje uvjete u zatvoru u Lepoglavi, gdje služi kaznu u izolaciji. No, kako je na tu ponudu Državno odvjetništvo suzdržano reagiralo, Mateković je zaključio da suradnje neće biti pa je njegov brat Libero, koji je odslužio jednogodišnju kaznu zbog iste otmice, posjetio Zagorčeva odvjetnika Zvonimira Hodaka te preko njega od Zagorca tražio tri milijuna eura za spomenute dokaze. Jutarnji list piše kako mu je pri tom pokazao fotografiju dragulja, no Hodak je u Zagorčevo ime ponudu odbio.

U međuvremeno je Državno odvjetništvo došlo do informacija koje idu u prilog Ici Matekoviću te je odlučilo provesti novu kriminalističku obradu nad Vladimirom Zagorcem. Iako ni jedno od nadležnih tijela ne želi dati službenu informaciju o ovom slučaju, Jutarnji list tvrdi da daljni razgovori s Icom Matekovićem uopće nisu upitni te su velike šanse da se s njim postigne nagodba.