Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što nas čeka u danima pred nama

Vrijeme nikako da se smiri: Stižu nova kiša i zahladnjenje, u gorju će se stvarati i snježni pokrivač

Hrvatska Kostajnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Hrvatska Kostajnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Hrvatska Kostajnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hrvatska Kostajnica (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ana Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
U prvom dijelu dana u srijedu čeka nas još dosta kiše osobito u područjima gdje je kiša zadnje što nam treba, a to je u Podravini, Međimurju, Zagorju, Moslavini i zapadnoj Slavoniji. Ana Bago Tomac, meteorologinja Dnevnika Nove TV, otkriva kakvo nas vrijeme očekuje.

Velike količine kiše očekuju se u Podravini, Međimurju, Zagorju, Moslavini i zapadnoj Slavoniji što će pogoršati situaciju s ionako nabujalim rijekama. Tijekom noći stiže i dosta ozbiljno zahlađenje tako da će se u gorju iznad 800 metara nadmorske visine početi stvarati i tanji snježni pokrivač.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uskoro velika promjena Stiže prava zima: Slijede nam hladnoća, jak vjetar, a kiša bi se negdje mogla pretvoriti u snijeg Sunce, ilustracija - 1 VREMENSKA PROGNOZA Idućih nekoliko dana uživat ćemo u pravoj jeseni: Bit će sunčano i ugodno, ali ne zadugo – doznajte kad stiže nova promjena

Oblačno i kišovito vrijeme slično kao i u utorak, ali ipak manje vjetrovito čeka nas još u srijedu nakon čega ćemo konačno dočekati sunčanije i toplije dane. Uz visoke vodostaje rijeka, osobito u središnjim područjima zemlje, najmanje što nam treba je još kiše, no nažalost tijekom noći i u srijedu ujutro kiša će povremeno još biti jaka i obilna.

Od srijede poslijepodne kreće ipak smirivanje vremena, slabljenje bure i sjevernog vjetra, a na krajenjm istoku i na sjevernom Jadranu može biti čak i sunca!

Ujutro u svim krajevima osim na srednjem i južnom Jadranu oblačno i kišovito. Niskih oblaka i kiše najviše će biti u istočnom i središnjem dijelu, a u područjima uz Dravu i u Zagorju moguća je i veća količina oborina. Na Jadranu nestabilno uz moguće grmljavinske pljuskove ili nevrijeme, a ujutro će još biti i olujnih udara bure u ovom sjevernijem dijelu.

U nastavku pročitajte prognozu po regijama:

SREDIŠNJA HRVATSKA
Poslijepodne slabljenje kiše, ponegdje i prestanak, ali ostat će uglavnom oblačno. Jak sjeverac će oslabjeti i okrenuti na umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najviša temepratura bit će 10 ili 11 stupnjeva.

SLAVONIJA
Istok zemlje poslijepodne će imati manje kiše, česta će biti i suha razdoblja, a krajem dana postupno će se početi i razvedravati. Puhat će uglavnom umjeren zapadni vjetar i bit će između 10 i 12 stupnjeva.

ISTRA
Zapadni krajevi, osobito Jadran poslijepodne također čeka puno mirnije vrijeme. Oslabjet će bura pa se više ne očekuju olujni udari, a bit će dulja i sunčana razdoblja. U gorju uglavnom oblačno, povremeno uz slabu kišu, a u gorju višem od 800 metara stvorit će se tanji snježni pokrivač.

DALMACIJA
Promjenjivo uz malo kiše ili kakav pljusak poslijepodne i na južnom dijelu. Poslijepoodne će bura okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak. Temperatura 15, 16 ili 17 stupnjeva.


Čekaju nas bolji dani što se tiče vremena! U prvom redu - slab vjetar, zatim više sunca - malo kiše još će padati u četvrtak i onda opet u subotu poslijepodne, a vraćamo se i na proljetne temeprature više i od 20 stupnjeva! Na Jaddranu sunčanije i uglavnom bez kiše sve do vikenda kad ponovno raste mogućnost za grmljavinske pljuskove. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene