Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na splitskom Gradskom Vijeću usvojeno je da će Grad isplatiti Uskrsnice za sve nezaposlene Splićane.


One će biti isplaćivane od 25. ožujka do 17. travnja u iznosu od 500 kuna, što je oko 7 milijuna i 300 tisuća kuna iz gradskog proračuna. Onima koji već imaju neke isplate sa Zavoda za nezaposlene novac će stići na račun, a ostali će morati po novac u poslovnice Fine. Iako je Oporba glasovala za isplatu, smatraju da Kerum ovim mjerama želi ojačati popularnost dok ne realizira predizborna obećanja o radnim mjestima i jeftinim stanovima.

Vezani članci Slika nije dostupna Marasović: Kerum silazi s političke pozornice Slika nije dostupna Split: Smijenjen Goja, postavljena Kerumova sestra

Naravno, svatko će uzeti novac, no oporba podsjeća, nezaposlenost u Splitu je u alarmantnom porastu i među najgorima u Hrvatskoj. Kerumov predizborni program bilo je obećanje radnih mjesta i jeftini stanovi. HDZ-ova vijećnica Sanja Župa, Kerumu spočitava da se bavi samo uređenjem zapadne obale ispred svog hotela Marjan. Kerum uvjerava kako je nezaposlenost rezultat propadanja državnih poduzeća i da nema ništa s tim, te da će radna mjesta doći kroz hotele i trgovačke centre čije se dovršenje pokreće. Kerum nema baš jasan plan ali moli da ga se ne napada jer mu to ometa kreativnost.

'Ja vam se ispričavam svima. Zamolio bih samo ako me možete pustiti da radim svoj posao. Ja ne mogu biti kreativan ako se svađamo, onda mi je mozak nigdje. Zapravo imam puno obaveza i pokušavam napraviti prave stvari. Imam iskustva i da nisam pametan, ne bih napravio to što sam napravio', rekao je Kerum.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju