Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbori za vijeća

Marasović: Kerum silazi s političke pozornice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na jučerašnjim izborima za vijeća splitskih gradskih kotareva i mjesnih odbora, po današnjim neslužbenim rezultatima Gradskog izbornog povjerenstva, izišlo je 12,6 posto birača, a najviše mandata - 66 od ukupno 236 osvojio je HDZ, slijede koalicija SDP-HNS s 50 mandata te koalicija Hrvatska građanska stranka Željka Keruma i HČSP s 39 mandata.

Preostale mandate u vijećima splitskih gradskih kotareva i mjesnim odborima osvojile su neovisne liste ili druge (manje) stranke. Izbori za članove vijeća 34 gradska kotara i mjesna odbora u Splitu se održavaju svake četiri godine, a odziv birača na njima je tradicionalno slab. U prvim reakcijama nakon danas objavljenih neslužbenih rezultata predstavnici triju stranaka i koalicija s najviše osvojenih mandata izjavili su kako su zadovoljni rezultatima izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Isplata Uskrsnica Kerum: Kad se svađamo, mozak mi je nigdje! Slika nije dostupna Kerumova sestra na čelu Split: Smijenjen Goja, postavljena Kerumova sestra

>> Marasović najavljuje tužbu, a Kerum izmjenu GUP-a

Predsjednik splitskoga HDZ-a Dujomir Marasović rekao je da je njegova stranka pobjednik izbora u splitskim gradskim kotarevima i mjesnim odborima te da su Splićani ‘okrenuli leđa Kerumu i kaznili SDP’. ‘Željko Kerum silazi s političke pozornice - to je rezultat kotarskih izbora’, rekao je Marasović. S takvom ocjenom nije se složio Jure Šundov iz HGS-a, koji je izjavio da su ta stranka i njezin predsjednik Željko Kerum zadovoljni rezultatima izbora.

‘HGS je kao stranka prvi put izišla na izbore i ovo nam je bila priprema za parlamentarne izbore u Hrvatskoj’, rekao je Šundov, koji je i dogradonačelnik Splita. Predsjednik splitskoga SDP-a Marin Jurjević izjavio je kako je njegova stranka na izborima u gradskim kotarevima i mjesnim odborima pobijedila u urbanim dijelovima Splita. ‘Ne stavljam rubna gradska područja u drugi plan, ali jasno je da smo dobro prošli u gradu’, rekao je Jurjević. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene